Default

Unitedprint.com trece pe Heidelberg

• Bookmarks: 22434


Unitedprint.com, lider european în furnizarea de servicii web2print, a instalat la unitatea sa de producție din Radebeul, Germania, o presă Heidelberg Speedmaster XL 162-8P dotată cu inversor. Știrea a surprins mediul tipografic occidental cu cât se știe că, aflată în chiar vecinătatea fabricii de mașini plane KBA din suburbia orașului Dresda, compania Unitedprint.com are deja instalate mai mult de o duzină de prese de tipar KBA Rapida, producătorul Koenig & Bauer fiind, de altfel, lider pe segmentul utilajelor offset plane în format XXL.

Conform comunicatului de presă emis de Heidelberg, mașina de tipar Speedmaster XL 162-8P este dotată cu sistem Prinect Inpress Control, destinat îmbunătățirii preciziei culorii și a registrului ca și cu un dispozitiv cu trei cilindrii pentru inversarea colii bazat pe tehnologia Perfect Jacket.

De asemenea, Speedmaster-ul XL 162-8P include un nou tip de eliminare, care folosește mai multe transportoare atât pentru clapa cât și pentru spatele colii, precum și un set aditional de graifere destinat reducerii vitezei colilor la eliminare. Acest sistem face redundantă existența ghidajelor de coală laterale și frontale. Se înlătură astfel posibilitatea contaminării cu cerneala datorată acestor ghidaje, prin aceasta putându-se mări suprafața utilă (tipăribilă) a colii de substrat imprimabil cu aproximativ 50 mm – ducând, pentru o mașină de tipar bine utilizată, la economii de peste 120.000 de Euro în ceea ce privește costul substratului tipărit.

Domnul Radu Pavel, directorul general Heidelberg România, a declarat pentru Print Magazin despre acest eveniment: „Alegerea de către Unitedprint.com a unei mașini Heidelberg Speedmaster în format XXL demonstrează, dacă mai era nevoie, motivul pentru care suntem numărul 1 mondial pe segmentul offsetului plan: inovația tehnologică și înțelegerea nevoilor tipografilor, mai ales în contextul actual.”

Speedmaster XL 162-8P tipărește în format 7b (1.210 mm x 1.620 mm) are 8 grupuri de tipar și include un sistem de inversare a colii.

Pentru a vizualiza la o scară mai mare fotografiile aferente acestei știri, click pe imaginea din dreapta titlului și folosiți săgețile din lateral pentru a naviga înainte-înapoi.

(Sursă: Heidelberg)

Similar Posts:

22 recommended
comments icon0 comments
0 notes
434 views
bookmark icon

Write a comment...