Default

Xerox în topul celor mai etice companii din lume

• Bookmarks: 21471


Xerox Corporation a fost poziţionată în clasamentul celor mai etice 110 companii din lume în 2011 – „World’s Most Ethical Companies”, anunţat de revista Ethisphere, publicaţie a prestigiosului institut cu acelaşi nume. Compania Xerox a fost inclusă în categoria „Electronice de larg consum”, alături de Electrolux şi Ricoh.

La baza evaluării companiilor şi a procesului de selecţie pentru World’s Most Ethical Companies se află sistemul de evaluare al Ethisphere, Ethics Quotient, care cuprinde o serie de întrebări, privind performanţa etică a unei companii într-un mod standardizat, obiectiv şi consistent. Un panel de experţi alcătuit din avocaţi, profesori, reprezentanţi ai statului şi lideri ai unor organizaţii preocupate de domeniul eticii în afaceri au stabilit o metodologie de evaluare a companiilor din punct de vedere etic.

Printre criteriile folosite în evaluarea companiilor au fost: principiile şi conduita etică, programe care o susţin, reputaţia, calitatea de lider la nivelul industriei, iniţiativele interne privind etica în afaceri şi respectarea normelor legislative în domeniu, inovaţiile care au urmărit binele public, guvernarea corporativă şi, nu în ultimul rând, responsabilitatea socială.

Clasamentul complet poate fi accesând această adresa.

(Sursa: Xerox)

Similar Posts:

21 recommended
comments icon0 comments
0 notes
471 views
bookmark icon

Write a comment...