Eveniment

27 de ani de excelență EFI

• Bookmarks: 11305


În fiecare an, FESPA, cel mai mare târg de industrie publicitară din lume, reprezintă pentru marile companii din domeniu prilejul de a-și expune noutățile în fața unui public variat și de a demonstra că pot revoluționa viitorul imprimării, prin introducerea de noi tehnologii ultraperformante.

EFI, unul dintre liderii mondiali în furnizarea echipamentelor de print, companie reprezentată în România de Leykom, s-a evidențiat la Berlin printr-un stand sofisticat și interactiv. Soluțiile de ultimă generație au fost prezentate în detaliu, în cadrul FESPA, de către cei mai buni specialiști în domeniu.

Printre zeci de întâlniri și demonstrații, Sidney Ouahnoun, Sales Director Inkjet CEE/MEA la EFI, a acceptat să ne acorde un interviu în care a vorbit deschis despre nivelul industriei publicitare pe plan european, despre evoluția ei și concurența acerbă din domeniu.

Domnule Ouahnoun, ce așteptări are EFI de la un eveniment de anvergură precum FESPA?

În primul rând, FESPA ne dă posibilitatea de a sta față în față cu clientul și de a demonstra LIVE capacitățile fiecărui printer. Aici, atât noi, cât și cei care ne vizitează standul suntem puși în fața faptului împlinit, iar realitatea nu poate fi distorsionată. FESPA reprezintă momentul adevărului pentru fiecare expozant. Nivelul de pregătire, de inovație, capacitatea de a găsi rezolvări prompte la probleme dificile, toate sunt acum în lumina reflectoarelor. Este momentul în care fiecare își face bilanțul, trage o linie și vede unde mai are de muncit. Miile de vizitatori care trec pragul expoziției sunt cei care stabilesc valoarea fiecărui expozant.

Un număr mare de echipamente lansate de EFI anul acesta, la Berlin.

Anul acesta împlinim 27 de ani de activitate și am încununat această aniversare prin lansarea unor echipamente ce nu pot fi întrecute în acest moment. Desigur, fiecare în clasa sa. Printerele au scopul de a oferi furnizorilor de servicii un avantaj competitiv, dar și de a crea operațiuni de producție digitalizate eficiente, care ajută clienții să producă o cantitate mai mare de printuri, cu mai puține deșeuri și timpi mai rapizi de execuție.

Revelația momentului, Vutek h3, este cel mai mare hibrid de rezoluție din gama EFI, ce rulează cu 1.200 dpi, și are o viteză maximă de 273 mp/h.

 

REGIANNI NOVA completează gama excepțională de inovații EFI Reggiani prezentate în ultimul an, din care mai fac parte EFI Reggiani FLEXY și EFI Reggiani COLORS. Aceste imprimante duc industria textilă la un nivel superior, printr-o calitate și uniformitate de imprimare de neegalat. EFI Nozomi C18000 este cea mai bună soluție pentru printarea ambalajelor și a câștigat deja câteva premii la nivel internațional.

Clientul este interesat de o soluție potrivită pentru afacerea sa, dar și de un cost eficient de achiziție. Reușiți să creați o armonie între tehnologia ultraperformantă și preț?

În acest moment, EFI acoperă toată gama de printere de pe piață: cea de high-end, prin sistemul roll to roll, cea de textile, dar și cea de ambalaje.

Suntem într-o continuă dezvoltare și în fiecare an încercăm să venim cu soluții complete și complexe, care să ajute la eficientizarea producției. Ne mândrim cu un portofoliu vast de echipamente, care variază în funcție de specificații, dar și de buget.

Cea mai mare provocare este aceea de a oferi clientului soluții tehnice avansate, fără a ridica foarte mult costul de achiziție.

În ultimul deceniu, EFI a lansat peste 1.000 de echipamente. Este diferit clientul de acum față de cel de la sfârșitul anilor 2000?

Categoric! În urmă cu zece ani, nu existau atâția jucători pe piață. Industria a evoluat din toate punctele de vedere. Este clar că standardele și cerințele în piață sunt altele acum. Producția a crescut și ea simțitor, și este vital să oferi în permanență clientului ceea ce are nevoie pentru a progresa: viteză de lucru, imagini printate de calitate, echipamente fiabile și un service performant.

Într-o piață aflată în continuă dezvoltare, concurența este acerbă. Cum reușește EFI să își păstreze poziția în primii cinci furnizori de echipamente de print la nivel mondial?

Lucrurile nu sunt atât de complicate precum par. Noi luăm în considerare două aspecte importante. În primul rând, EFI trebuie să stabilească trendul în piață, și nu să se adapteze la dinamica și ritmul concurenței. Piața are nevoie de un impuls voit și consecvent.

În al doilea rând, trebuie să ținem cont de faptul că funcționăm într-o industrie în cadrul căreia clientul trebuie să aibă un profit considerabil. Tocmai de aceea, la EFI se fac în permanență cercetări, iar inovația este cuvântul de bază. Noi căutăm să extindem tehnologia. Oferim clientului variații ale aceluiași sistem, dar găsim și soluții noi, pentru a eficientiza producția și, astfel, profitabilitatea.

Atât timp cât evoluția unei companii se desfășoară sub formă continuă, nu ai cum să pierzi poziția de lider.

Cum vi se pare industria publicitară de la noi, în comparație cu alte țări europene?

Suntem prezenți în România de aproape 15 ani. În această perioadă am dezvoltat o relație de parteneriat foarte bună cu Leykom. Am construit împreună, iar vânzările au un trend ascendent. Am fost în România în 2017 la Print&Sign, la standul Leykom. Lucrurile evoluează de la an la an, iar clientul a început să înțeleagă faptul că performanța presupune și investiții pe măsură. Se simte și aici amprenta occidentală, progresul. Industria publicitară din România se apropie cu pași mici, dar siguri, de cea a unor țări precum Polonia sau Turcia.

Am fost încântat să observ că standul EFI de la FESPA a fost vizitat de clienții Leykom. Asta înseamnă că ei sunt din ce în ce mai deschiși la nou. Cu unii dintre aceștia am discutat și am observat dorința de a acumula cât mai multe informații despre soluții și aplicații noi, pe care și-au propus mai apoi să le implementeze.

27 de ani de excelență!

EFI furnizează mai mult de o treime din imprimantele digitale utilizate în acest moment în întreaga lume. Compania americană s-a impus pe piață și prin software-ul EFI Fiery®, recunoscut pentru calitatea și fidelitatea culorilor, dar și prin cernelurile UV, categorie în cadrul căreia este o referință de talie mondială. Cu nenumărate premii câștigate la nivel mondial, EFI a primit în 2016 ”Silicon Valley Admin Award” pentru cei 25 de ani de activitate.

Echipamentele EFI sunt distribuite in România de Leykom.

Similar Posts:

11 recommended
comments icon0 comments
0 notes
305 views
bookmark icon

Write a comment...