Analiza

3000 de plante în Arca Verde

• Bookmarks: 23574


Pe Bulevardul Unirii din București, vizavi de sediul Tribunalului București a fost construită prima grădină verticală din România, având forma unui oraș pe o arcă. Ideea aparține organizației Ecotic.

Arca este proiectată să reziste cel puțin 10 ani și are dimensiunile unui iacht de lux, fiind lungă de 20 metri și lată de 6 metri. Grădina este realizată dintr-o structură metalică verticală care va reprezenta Bucureștiul în miniatură.

Această structură metalică va fi acoperită de 3000 de plante perene de cinci tipuri – aduse din import, dar alese să reziste la clima României. Pentru a acoperi arca cu aceste plante pe o suprafață de aproape 200mp a fost nevoie de 25 de tone de fier și de 20 tone de pământ.

O membrană dintr-o pâslă specială protejează plantele de îngheţ şi le menţine verzi de-a lungul anului.
La interior un complicat sistem de irigaţii conectat la reţeaua de aprovizionare cu apă a oraşului va menţine verde acest monument tot timpul anului.

Deși inițial fusese proiectată pentru a fi vizitată în interior, arca nu va fi deschisă publicului. Va rămâne însă în grija Primăriei Sectorului 3 şi se va transforma într-un simbol al oraşului în care, în ultimii ani, au apărut o mulțime de clădiri uriașe din beton şi sticlă. “Ne dorim să fie un monument verde care să impresioneze, dar, în cele din urmă, am hotărât că nu va putea fi vizitat din motive de securitate”, a explicat Cătălin Butolo, directorul de marketing al Ecotic.

Arca a fost construită ca preambul al Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat pe care Ecotic o organizează la sfârșit de an.

Similar Posts:

23 recommended
comments icon0 comments
0 notes
574 views
bookmark icon

Write a comment...