Default

Am observat reduceri substanțiale în zona tiparului comercial offset, dar și cresteri foarte consistente în zona de ambalaje

• Bookmarks: 45 • Comments: 1904


interviu cu Costel Bulgaru, director general Sun Chemical România

Cum au fost afectate stocurile de materiale având în vedere interdicțiile de transport la nivel mondial?Situația stocurilor la fabricile Sun Chemical este una bună, nu am întâmpinat probleme deosebite, însă timpul de livrare a mărfurilor către entitățile sale din diverse țări a crescut foarte mult, în unele cazuri dublându-se din cauza timpilor de transport, dar și din cauza stimulării lucrului de acasă acolo unde a fost posibil sau a creșterii comenzilor în anumite situații.

Care sunt măsurile pe care le veți lua pe termen scurt pentru a minimiza pierderile generate de epidemia Covid-19?
Un impact negativ a apărut în zona cernelurilor flexografice pe baza de solvent, ale căror costuri au crescut din cauza scumpirii solvenților (ce conțin alcool etilic, izopropilic, etc) Grupul Sun Chemical a aplicat începând cu 01.04.2020, pe o perioadă nedeterminată, o suprataxă ce a fost implementată la toți clienții noștri din acest segment.

Ați primit de la clienții dvs solicitări de micșorare a prețurilor de la perioada intrării în starea de urgență?
Nu.

Care este produsul din oferta dvs care a înregistrat cea mai scădere? Dar cel care este neafectat?
Impactul crizei asupra clienților noștri a fost diferit în funcție de piața în care fiecare dintre ei activează. În linii mari, am observat reduceri substanțiale în zona tiparului comercial offset, dar și creșteri foarte consistente în zona de ambalaje tipărite prin flexografie cu cerneluri pe baza de apă, solvent sau UV.

Ați făcut schimbări în politica referitoare la termenele de plată ale clienților?
Deocamdată nu și sper ca această criză să treacă fără să ajungem în situații de neîncasare. Abordarea pe care noi toți trebuie să o avem trebuie să fie una de respectare cu strictețe a teremenlor de plata agreate.

Aveți costuri de asigurare a clienților sau alte cheltuieli de factoring? Cum au evoluat acestea în această perioadă?
Există costuri de asigurare la nivel de grup, din ceea ce știu acestea nu au crescut încă, dar eu nu exclud ca acest lucru să se întâmple.

Cum credeți că va arăta piața peste 6 luni?
Realist vorbind, nu cred ca va fi la potențialul de ieri, poate undeva la 60-70% din acesta și aici mă refer cererea de materiale tipărite. Unele tipografii poate vor închide până atunci, altele poate vor prospera în aceasta perioadă, dar situația în momentul de față este destul de volatilă, nu știm, deocamdată cel puțin, cum vor evolua lucrurile, lunile viitoare fiind extrem de importante.

Similar Posts:

45 recommended
comments icon1 comment
1 notes
904 views
bookmark icon

One thought on “Am observat reduceri substanțiale în zona tiparului comercial offset, dar și cresteri foarte consistente în zona de ambalaje

    Write a comment...