Analiza

Buy-back – o cauză pierdută pentru producția publicitară?

• Bookmarks: 22492


Articolul ce va apărea în numărul 44 al revistei Universign chestionează felul în care se împacă sistemul buy-back cu piața de producție publicitară. Dacă în alte zone de specializare, precum industria auto, telecom și retail, modelul buy-back este o formulă de succes, situația este mai complexă în domeniul publicitar. Instabilitatea pieței și ezitările actorilor din domeniu pun frână unui serviciu avantajos, în teorie, dar cu un potențial de risc ridicat.

Sistemul buy-back înseamnă răscumpărarea de către un producător a unui echipament uzat, astfel încât suma pe care o primește clientul să servească drept avans pentru o achiziție nouă, de la același brand. În teorie, un astfel de schimb oferă numeroase beneficii. Concret vorbind însă, într-o piață instabilă precum producția publicitară, cuvântul “buy-back” este pronunțat cu reticență.

“Nu acceptăm tranzacțiile în acest sistem decât dacă avem un client pentru echipamentul vechi. Bineînțeles, există și excepții. De exemplu, dacă un client achiziționează echipamente de o valoare foarte mare și dorește să predea un echipament cu o valoare incomparabil mai mică, situația se schimbă”, enumeră Liviu Ionescu, directorul general al Total Media, câteva particularități ale modelului buy-back în producția publicitară.

Mai multe, puteți afla în numărul viitor al revistei Universign.

Similar Posts:

22 recommended
comments icon0 comments
0 notes
492 views
bookmark icon

Write a comment...