Analiza

Cât costă nerespectarea protecției muncii și verificării echipamentelor de lucru

• Bookmarks: 14447


O companie britanică de producție publicitară a trebuit să suporte costuri de 18000 lire sterline în urma unui proces intentat de un angajat care a suferit un accident în timp ce demonta un semn.

Normele de siguranță și protecție a muncii sunt stipulate ferm prin legi speciale, pe care orice proprietar de companie de producție publicitară și, în general, orice întreprindere de producție ar trebui să le consulte și să le aplice. În situațiile cele mai nefericite, în care angajații au de suferit în mod direct de pe urma nerespectării acestor norme din partea companiei pentru care lucrează, repercusiunile pot fi grave, de la penalizări financiare, până la dosare penale intentate deținătorilor companiei angajatoare.

Pe lângă protecția muncii ce trebuie efectuată periodic în mod obligatoriu, companiile de producție publicitară trebuie să verifice la intervale regulate toate echipamentele de lucru pe care le folosește. Eludarea acestei impuneri se poate solda cu amenzi usturătoare, însă, cel mai grav, cu accidente de muncă ale căror efecte sunt greu de cuantificat.

Recent, o companie britanică de producție publicitară, respectiv City and County Signs, localizată în Bingham, Nottinghamshire, s-a confruntat cu o situație de acest fel, un angajat al său căzând de pe schela unde se urcase pentru a demonta un semn. Angajatul și-a rupt gâtul și a rămas total imobilizat timp de trei luni, neputându-și relua activitățile cotidiene mult timp după aceea. Investigațiile demarate de autorități în urma reclamației înaintate de angajat au relevat că schela era instabilă și nu fusese verificată nici în prealabil, nici în urma procedurilor periodice obligatorii de verificare stipulate prin lege. Ca atare, compania a fost acuzată de încălcarea normelor de protecție și securitate a muncii, fiind obligată să plătească daune în valoare de 18.000 lire sterline angajatului, situația fiind considerată, totuși, una fericită, căci accidentul putea cauza efecte mult mai grave angajatului.

Similar Posts:

14 recommended
comments icon0 comments
0 notes
447 views
bookmark icon

Write a comment...