Analiza

Cine sunt campionii reciclării PET-ului

• Bookmarks: 65740


Germanii reciclează 95% din PET. Producătorii, îmbuteliatorii și cei care lucrează în domeniul reciclării colaborează pentru a respecta cerințele de calitate din cadrul economiei circulare germane.

„Sistemul german de reciclare al buteliilor de tip PET (polietilenă tereftalată) este un exemplu perfect de gestiune eficace în domeniul reciclării”, consideră Isabell Schmidt, consultant de specialitate pentru Forum PET, în cadrul organizației profesionale germane a producătorilor de ambalaje din plastic (Industrievereinigung Kunststoffverpackungen).
Potrivit celui mai recent studiu realizat de Institutul german de cercetare a ambalajelor (GVM), în Germania, rata reciclării polietilenei tereftalate – PET ajunge la 95%, față de, spre exemplu, o cifră de 50% realizată de francezi, notează publicația specializată în ambalaje „Emballages Magazine”.
Aceeastă rată ridicată de reciclare este explicată prin măsurile puse în practică, încă de acum 15 ani, care au constat în impunerea unor garanții financiare pentru reciclare și pentru reutilizarea recipientelor. În cazul analizat, în care au fost procesate date colectate din 80% din teritoriul german, PET-ul reciclat provine din: 34% recicpiente, 27% – folie, 23%- textile, iar restul din alte surse. (Romulus Cristea)

* Citește și: Kodak: Pârtie pentru dezvoltarea durabilă în domeniul tipăriturii

Similar Posts:

65 recommended
comments icon0 comments
0 notes
740 views
bookmark icon

Write a comment...