Eveniment

In memoriam Romulus Cristea

• Bookmarks: 823496


Cu părere de rău anunțăm că unul dintre colegii noștri, Romulus Cristea, a decedat în dimineața zilei de 29 aprilie 2020.

Pentru o publicație de nișă una dintre cele mai grele misiuni este aceea de a oferi publicului său subiecte care să fie relevante pentru specializarea sa, dar să fie capabile să atragă atenția altor cititori asupra nișei. Romulus a știut care este secretul pentru a realiza o astfel de formulă, indiferent că era vorba de analize economice sau de știri de ultimă oră.

Scotocea prin toate ungherele internetului pentru a aduce la lumină cele mai spectaculoase aplicații ale imprimării. Cartea neagră ignifugată.

Își documenta materialele cu o acribie rar întâlnită, iar rezultatul era capabil să transforme un subiect tern într-un articol care să fie citit pe nerăsuflate. Presa, acum 100 de ani

Mulți dintre cei mai tineri au năravul de a crede că noul este mai binele vechiului, dar istoria se încăpățânează se ne tragă de mânecă și să ne aducă cu picioarele pe pământ și, nu de puține ori, o face prin vocea unor oameni ca Romulus. Samizdat

Discuțiile cu Romulus erau ca o plimbare într-un montagnes russes. (da, am ales special această formulă, în detrimentul mult mai cunoscutei roller coaster, dar Romulus era un francofil) Într-o epocă în care internetul pare că le știe pe toate, o discuție cu Romulus îți putea releva cele mai stranii descoperiri, de la ultimii pirați îngropați într-un cimitir din periferia Brăilei, până la identitatea primului mort prin electrocutare din România. Dacă-l întrebați pe Google despre tunelurile subterane ale Bucureștiului, să știți că cele mai multe răspunsuri vi le va da Romulus Cristea. Munca sa de jurnalist a început în decembrie 1989. Căutați orice material care își propune să documenteze serios zilele revoluției și îl veți găsi pe Romulus în calitate de participant și, mai târziu, de documentarist al acelei perioade. Cărțile scrise despre acele zile stau mărturie.

O mică parte din munca lui Romulus o găsiți în paginile revistelor tipărite Print România, Sign România și Pack România sau în articolele publicate pe site-urile revistelor. Aici, aici și aici.

Am avut de învățat de la el și îi mulțumim pentru tot ce a împărtășit cu noi.

Drum bun, Romulus!

Similar Posts:

82 recommended
comments icon0 comments
0 notes
3496 views
bookmark icon

Write a comment...