Stiri

HP a plătit peste un miliard de euro pentru Samsung

• Bookmarks: 59683


Aceasta este una dintre cele mai mari tranzacții din domeniul tiparului și cea mai consistentă din întreaga existență a companiei HP.

De acum, când vom discuta despre imprimantele Samsung ne vom referi la gigantul HP Inc., notează publicația specializată Graphiline Magazine. Grupul producător de aparatură electronică din Coreea de Sud și-a vândut departamentul de fabricare a imprimantelor către americanii de la HP, în urma unei tranzacții uriașe de 1,05 miliarde de euro. Pentru HP, este cea mai mare tranzacție în domeniul tipăririi realizată vreodată.

Anunțată încă din septembrie 2016, tranzacția a fost recent finalizată, Gigantul american HP Inc. grupează în prezent atât activități de producere a dispozitivelor informatice, cât și activitățile din domeniul tipării preluate din fosta organizare a grupului HP.. HP Inc. Deține nu mai puțin de 6.000 de brevete și are peste 6.000 de angajați , în special în America, Asia și Rusia. De asemenea, în cadrul acesteia mai activeazp 1.300 de ingineri și cercetători specializați în tehnologii laser și proiectarea de consumabile și alte accesorii.

HP este extrem de interesată să dezvolte domeniul copiatoarelor multifuncționale de format A3, segment considerat cu cea mai mare oportunitate de creștere în sectorul tipăririi comerciale. La fel, HP vozează să-și consolodeze poziția și în domeniul imprimării laser în format A4.

Samsung și HP colaborau deja de mai mulți ani la tehnologiile de dezvoltare a unor noi soluții de tipărire în format A3. Toate produsele actuale de la Samsung vot continua să fie comercializate sub marca Samsung până în semestrul al doilea din 2019. (R.C.)

 

Similar Posts:

59 recommended
comments icon0 comments
0 notes
683 views
bookmark icon

Write a comment...