Eveniment

Industria de imprimare și ambalare din Italia este din nou în picioare.

• Bookmarks: 971721


Cu o audiență de peste 1200 de participanți, dintre care o treime internațională, conferința Print4All – Future Factory a avut loc pe 24 iunie. În cadrul acesteia Andrea Briganti, directorul general al Acimga, a anunțat datele următorului târg: 3-6 mai 2022. La conferința de presă desfășurată la dinalul evenimentului au participat aproximativ 50 de jurnaliști.
Evenimentul a urmărit scenarii tehnologice și economice globale, luând în considerare cele mai importante teme ale industriei tipografiei, cu accent pe conceptul de industrie 4.0 și durabilitate. Conferința Print4All, care a găzduit, de asemenea, Adunarea Generală a Federazione Carta și Grafica, a combinat prezența fizică a oaspeților din studio cu prezența de la distanță a celorlați participanți. Gazda eveniemntului a fost jurnalistul Matteo Bordone, iar printre invitații acestuia s-au numărat Nigel Tapper, climatolog și membru IPCC (Panou interguvernamental pentru schimbările climatice, organizația câștigătoare a Premiului Nobel pentru pace în 2007); Alice Bodreau, Global Partners Partners la Ellen MacArthur Foundation (a cărei misiune este de a accelera trecerea la economia circulară); Profesorul SDA Bocconi, Enzo Baglieri, coordonator al primului proiect de lanț de aprovizionare 4.0 din Italia, împreună cu Federația Carta și Grafica; membrii lanțului de aprovizionare, cu două mese rotunde, între producătorii de tehnologii, imprimantele și proprietarii de mărci, reprezentanți ai Uteco, HP, SIT, Sacchital, Barilla și Orogel; cele mai reprezentative asociații industriale la nivel global, cum ar fi Intergraf (Europa), APTech (SUA), Peiac (China), Ipama (India), Picon (Marea Britanie) care ilustrează tendințele și perspectivele industriale și economice în lumea tipăririi și a ambalajelor din țările lor .
În cadrul evenimentului, Andrea Briganti, directorul general al Acimga și Federazione Carta e Grafica a anunțat noile date ale târgului Print4All care va avea loc la Fiera Milano, între 3 și 6 mai 2022, în cadrul The Innovation Alliance.

„Este timpul să comunicăm că industria de imprimare și ambalare din Italia este din nou în picioare, în numele industriei 4.0, al economiei circulare și al durabilității, temele principale ale acestei conferințe Print4All – explică Andrea Briganti -. Covid-19 a făcut pe toată lumea conștientă de importanța acestor sectoare, care au continuat să funcționeze chiar și în timpul blocării pentru a oferi ambalaje lanțurilor de aprovizionare cu produse alimentare și farmaceutice. Print4All Conference conferă un moment de cotitură, privind viitorul către un lanț de aprovizionare din ce în ce mai durabil, din ce în ce mai integrat în paradigma 4.0. ”
Conferința Print4All – Future Factory este organizată de Acimga (Asociația Producătorilor Italieni de Mașini pentru Industria Grafică, de Conversie și Hârtie) cu sprijinul Argi (Asociația Italiană pentru Furnizorii de Industrie Grafică) și ITA – Agenția de Comerț Italiană a Ministerului Afacerilor Externe și Cooperare internationala. Conferința are loc în fiecare an și acționează ca un remorc și o pod pentru următoarea ediție a târgului Print4All.

Acimga este asociația care reprezintă toate tehnologiile de imprimare, ambalare și conversie, unind 80 de companii cu o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 3 miliarde, din care 60% din export. Italia este în top 3 producători pentru aceste mașini la nivel global (alături de Germania și China).

Similar Posts:

97 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1721 views
bookmark icon

Write a comment...