Stiri

Coffee Drip Printer, imprimanta alimentată cu cafea

• Bookmarks: 33742


Imprimanta proiectată de un american și care utilizează cafea în locul cernelii are o rezoluție destul de slabă, viteză lentă de imprimare, dar devine un adevărat chilipir dacă ne raportăm la prețul consumabilelor. Ted Kinsman, fotograf, fizician și inginer specializat în optică, a pus la punct o imprimantă care imprimă folosind banala cafea. „Inima” acestei imprimante o constituie un microprocesor 32 K, iar capul imprimantei este de tipul picătură cu picătură, echipată cu o supapă electromagnetică.
Inedita imprimantă a fost inițial creată de fizicianul american pentru „a testa cum influențează diferiți parametri procesul de redare a imaginii”, potrivit publicației specializate Graphiline. Parametrii analizați în cadrul studiului sunt înălțimea, lățimea, distanța dintre picături și calitatea suportului supus imprimării. Pentru a pregăti imaginea ce urmează să fie imprimată cu Coffee Drip Printer se utilizează la început o fotografie digitală cu o rezoluție joasă, după care se ajustează prin reglaje umbrele ce urmează să fie clar evidențiate, a explicat Ted Kinsman, într-un material publicat de site-ul PetaPixel.
În cadrul imaginii rezultate, dimensiunea elementelor componente este determinată prin reglarea duratei de deschidere a capului de imprimare de tipul picătură cu picătură. Pentru a putea imprima utilizând „picătura cea mai întunecată”, perioada de deschidere a capului de imprimantă este de 63 de milisecunde. La ora actuală, imprimanta are capacitatea de a reproduce nu mai puțin de 53 de nuanțe monocrome. „Procesul de imprimare propriu-zis este unul lent, rezoluția este scăzută (aproximativ 80X100 pixeli), dar discutăm de o mașină de imprimat ieftină, dacă ne raportăm la costurile consumabilelor”, a declarat, cu umor, inventatorul acestei imprimante.

Similar Posts:

33 recommended
comments icon0 comments
0 notes
742 views
bookmark icon

Write a comment...