Interviu

„Dacă ţinta este calitatea şi ai puţin noroc, atunci investiţiile merită”

• Bookmarks: 20 • Comments: 1531


Kozma Erno este directorul Top Invest, o companie specializată în furnizarea de servicii de imprimare digitală. Deși crede că piața în care activează de mai bine de 10 ani se îndreaptă într-o direcție greșită, a investit 60.000 de euro într-un echipament de ultimă generație.

Câte echipamente de imprimare deţineţi în acest moment?

În domeniul imprimării digitale de format mare deţinem două echipamente: un Roland SX-540 ecosolvent print&cut, la 1.37 m, şi un Seiko Colorpainter H-104s de mare productivitate, la 2,6 m lățime, recent achiziționat de la Mons Medius Investments, reprezentantul autorizat Seiko (SII) în România.

Ultimul echipament a fost cumpărat cu plată integrală sau pe baza unui sistem de creditare/ leasing?

L-am cumpărat cu plată integrală. Adevărul este că am reușit să vindem vechiul echipament. A fost o situație fericită, care ne-a ajutat în completarea resurselor necesare achiziționării acestuia din urmă.

Este acest echipament o extensie a serviciilor oferite de compania dvs. sau vizează creșterea performanțelor fluxului de producție actual? Puteti aborda acum aplicații pe care nu le puteați accesa cu echipamentele pe care le aveați înainte?

Cred că putem vorbi de ambele lucruri. Nu puteam oferi anumite aplicații, cum ar fi printuri indoor de dimensiuni mari sau printuri pe backlit, de o calitate (mărime, rezoluție etc.) suficient de bună. În acest sens, putem vorbi de o extensie a serviciilor.

Totuși, considerăm mai importantă productivitatea obținută în urma acestei investiții, care se ridică la 100 mp/h. Practic, am obținut viteze de 40-60 mp/h, fără a întâmpina probleme, și încă nu am exploatat la maxim capacitățile echipamentului.

Un alt amănunt destul de important ar fi că utilizăm aceste echipamente cu cerneala lor originală. Considerăm că, în domeniul reclamei și al publicității, calitatea este esențială. Pe un plan secundar trebuie văzut la ce preț se poate obține respectiva calitate și durabilitate. Credem că, pe termen lung, direcția în care se îndreaptă piața, din punctul de vedere al prețurilor și calității, este greșită.

Care este valoarea investiției? În cât timp estimați amortizarea acesteia?

Valoarea investiției se ridică la aproape 60.000 de euro, plus TVA. În mod normal, planificăm o amortizare pe trei ani la fiecare echipament de imprimare achizitionat, însă situația economică actuală ne poate crea probleme. În orice caz, după 10 ani de experiență în domeniul imprimării și după prima lună de utilizare a echipamentului, putem spune că investiția va fi rentabilă.

Similar Posts:

20 recommended
comments icon1 comment
1 notes
531 views
bookmark icon

0 thoughts on “„Dacă ţinta este calitatea şi ai puţin noroc, atunci investiţiile merită”

    Write a comment...