Analiza

De ce amana Landa marea lansare

• Bookmarks: 25 • Comments: 1494


Landa-Nanografie-TouchscreenAu trecut doi ani de când Landa își prezenta cu mare pompă presele digitale nanografice, în cadrul Drupa 2012. Echipamentele care au sedus publicul întârzie însă să apară, creatorul lor perfecționist susținând că dorește să le aducă într-o formulă comercială fără fisuri.

Echipamentele pe care Benny Landa le-a anunțat în 2012 nu au niciun corespondent pe piață. Interfața uriașă touchscreen trimite la experiența familiară a utilizării smartphone-ului. În plus, ea este plasată pe o platformă mobilă, care poate fi deplasată în sus, dacă se dorește observarea în detaliu a procesului de producție. Dincolo de designul fără precedent, presele ce poartă semnătura lui Landa au venit la pachet cu procesul tehnologic inovator al nanografiei, caracteristică ce le face imbatabile într-o piață în care schimbările cu adevărat spectaculoase apar destul de rar și se petrec cu pași mici și calculați. Deși părea o lovitură de piață iminentă, lansarea preselor în producția de serie și distribuția acestora pentru comercializarea largă nu s-au materializat. Landa a preferat să dedice timpul scurs de la Drupa 2012 vizitelor la clienții din întreaga lume. A cules multe feedback-uri, interesându-l în mod special simplificarea relației dintre operator și mașinile sale. Ca urmare a sugestiilor pe care le-a primit de-a lungul periplului său prin lume, Landa a decis să aducă câteva modificări configurației inițiale a preselor nanografice. “Alți producători de prese digitale nu sunt atât de preocupați de calitatea experienței de utilizare. Pentru mine, ea este esențială și, din acest motiv, am creat echipamente care, fără cea mai mică urmă de îndoială, sunt visul oricărui operator”, spune Landa. Ca atare, conceptul preselor a fost îmbogățit prin adăugarea unui nou centru de comandă menit să perfecționeze procesul integrat al managementului de producție. Acesta include panoul de control al presei, alăturat interfeței pe care pot fi urmărite, în timp real, imagini video din timpul procesului de producție, captate în spațiul interior de lucru al presei dar și indicatori de performanță calculați în funcție de coordonatele specifice ale fiecărui proiect. O altă modificare semnificativă adusă preselor este mărirea amprentei la sol de la 14 la 17 metri și îmbunătățirea accesului la zona de mentenanță a echipamentelor.

Aspecte ceva mai controversate
• Noile prese nanografice au injectoare de cerneală care au fost dramatic îmbunătățite față de cele ale variantei inițiale. Noile ejectoare ating 1200 dpi, comparativ cu nivelul celor 600 dpi cu care pornise inițial conceptul. Landa insistă să le spună injectoare, nu capete de imprimare, așa cum se obișnuiește. Deși ambii termeni desemnează același lucru, experții susțin că denumirea atipică ține de misticismul lui Landa și de demersul său insistent de diferențiere. Se speculează că injectoarele sunt, de fapt, capete de imprimare Kyocera.
• Echipa lui Landa lucrează intens la îmbunătățirea formulei cernelurilor, la adresa căreia potențialii clienți și-au exprimat nemulțumiri legate de mirosul intens, deși creatorii săi susțin că este pe deplin compatibilă cu standardele FDA. În prezentarea oficială a echipamentelor este subliniată caracateristica inodoră a cernelii și compatibilitatea sa pentru aplicații delicate ca cele din industria alimentară și farmaceutică.
• Inițial, configurația preselor includea un sistem de opt bare ejectoare, ceea ce crea posibilitatea atingerii unui volum de 13.000 de foi/oră. În expunerile recente, presele sunt prezentate cu o configurație de ejectoare CMYK standard, care susține un volum de doar 6500 de foi/oră. Chestionați asupra diferenței apărute, reprezentanții lui Benny Landa au poziționat varianta inițială ca pe o viitoare opțiune posibilă de perfecționare a echipamentelor.

De o adăugire specială a beneficiat modelul S10, cel specializat în îndoirea cartonului. Configurația acestuia a fost extinsă prin adăugarea opțiunii de coating in line, demers survenit, potrivit spuselor lui Landa, ca urmare a cererilor pe care le-a primit de la clienții potențiali pe care i-a vizitat. Opțiunea permite operațiuni complete sau selective de coating. Unitatea de coating este compatibilă cu rollere și plăci flexo, precum și cu o varietate largă de soluții de coating UV sau pe bază de apă.
O altă îmbunătățire de neignorat este integrarea unor ejectoare de cerneală mai performante, care permit atingerea unei rezoluții de 1200 dpi. Toate presele au incluse sisteme automate de manevrare a materialelor, fie că este vorba de hârtie sau suporturi plastice.
“Am muncit intens, însă nu de unii singuri. Ne-am interogat intens partenerii și clienții, pentru a fi siguri că presele de imprimare nanografică vor livra un nivel de performanță a printului, viteză și calitate a experienței de utilizare care va revoluționa piața”, povestește Landa. “Noul centru de comandă al operatorului setează standardele de utilizare atât de sus, încât va fi foarte greu de creat un corespondent, indiferent dacă vorbim despre digital sau offset.”
Primele prese nanografice marcate cu numele Landa vor intra în teste beta abia la sfârșitul anului 2014. Primele vizate sunt modelele S10 și S10FC, ambele așteptate pentru comercializarea în piață undeva de-a lungul anului 2015. Până atunci, conceptul revoluționar rămâne doar unul pe hârtie, probat sporadic prin demonstrații însoțite de mostre doveditoare în cadrul evenimentelor specializate, de la care Landa nu lipsește niciodată.

 

Similar Posts:

25 recommended
comments icon1 comment
1 notes
494 views
bookmark icon

0 thoughts on “De ce amana Landa marea lansare

    Write a comment...