Stiri

Duplo, Impika și Mimaki se retrag de la Ipex 2014

• Bookmarks: 27505


Fabricanții de echipamente tipografice Duplo, Impika și Mimaki au anunțat recent că nu vor participa la târgul Ipex 2014, cele trei companii alăturându-se listei altor mari producători mondiali (HP, Heidelberg, Landa, Kodak, Roland DG, Xerox și Canon) care deja s-au retras de la evenimentul expozițional desfășurat la Londra în primăvara anului viitor.

Producătorul de sisteme de finisare Duplo, care deja contractase un spațiu de 630 mp la ediția Ipex din 2014, a pus anularea participării la târg pe seama listei de nume mari care deja s-au retras în ultimele 10 luni. Deși a declarat că nu dorește să ia parte la Ipex 2014, Tony Lock, Group Commercial Director Duplo, recunoaște că decizia nu este definitivă și, în funcție de semnalele pe care le va avea din partea clienților în următoarele luni, compania ar putea să se reînscrie ca expozant.

Pentru Impika, fabricantul francez de sisteme de tipărire inkjet, decizia de a renunța la spațiul expozițional contractat la Ipex 2014, în suprafață de 462 mp, pare a avea legătură cu direcțiile de business stabilite de Xerox, noul său proprietar, care deja și-a declinat participarea la târgul britanic.

Un producător de referință pe piața imprimării digitale, Mimaki și-a justificat anularea participării la Ipex 2014 declarând că „își va redirecționa focalizarea pe târguri către Fespa”, acest eveniment expozițional „țintind companiile care operează în sectoarele signaletică, textile și imprimare digitală în format lat”.

Informa Exhibitions, organizatorul Ipex, pare să aibă în acest moment și o altă problemă, generată de un comunicat al companiei de luna trecută privind strategia expozițională a târgului, care a fost interpretată de o parte a marilor fabricanți din sectorul tipografic offset că ar fi direcționată către domeniul digital. O primă reacție a industriei offset a avut-o la sfârșitul lunii februarie compania Printers Superstore, distribuitorul din Marea Britanie pentru presele tipografice cu format B3 produse de Hans Gronhi și pentru mașinile cu format B2 și B1 fabricate de Shinohara, care a decis, printr-o scrisoare publică de protest adresată organizatorilor, să renunțe la standul de 600 mp în care urma să expună la Ipex 2014.

Similar Posts:

27 recommended
comments icon0 comments
0 notes
505 views
bookmark icon

Write a comment...