Stiri

Urmând exemplul HP, nici Heidelberg nu va participa la târgul Ipex 2014

• Bookmarks: 19411


Expoziția tipografică Ipex 2014, desfășurată între 26 martie și 2 aprilie în Centrul Internațional de Expoziții și Conferințe ExCeL din Londra, va fi văduvită de prezența a doi lideri ai industriei grafice, Hewlett-Packard (HP) și Heidelberg, cei mai mari expozanți ai ediției târgului din 2010. Decizia fabricantului german de utilaje tipografice Heidelberger Druckmaschinen AG de a nu mai expune la târgul Ipex 2014 a fost remisă organizatorului evenimentului, Informa Exhibitions, pe 15 august 2012, la două luni după ce HP anunțase că nu va participa la expoziția de anul viitor.

Centrul Internațional de Expoziții și Conferințe ExCeL din Londra. Credit foto: ExCeL London.

Chiar dacă oficialii companiei organizatoare au caracterizat decizia celor doi mari producători în termeni politicoși – de genul „dezamăgitoare” -, neparticiparea acestora la Ipex 2012 va afecta destul de puternic veniturile târgului, mai ales că la ediția Ipex din 2010, desfășurată la Birmingham, compania HP fost cel mai mare expozant, cu un stand de cca 3.000 de mp. Dezamăgirea celor de la Informa Exhibitions este cu adevărat una profundă și dacă ne amintim că HP a contractat la târgul drupa 2012 un spațiu de 5.000 mp, unde a expus peste 50 de utilaje.

În ceea ce îl privește pe Heidelberg, refuzul germanilor de a mai participa la Ipex 2012 este cu atât mai dezamăgitor pentru organizatori, amintindu-ne că George Clarke, fostul directorul executiv al Heidelberg UK, a fost președintele Ipex 2010… Întâmplător sau nu, Heidelberg a deținut și șefia consiliului expozanților la drupa 2012, prin președinele Bernhard Schreier.

Potrivit organizatorilor, Heidelberg ar fi ocupat la ediția de anul viitor a târgului Ipex o suprafață expozițională de puțin peste 2.000 mp, la fel ca și Xerox sau Fujifilm.

Privind la desfășurarea de forțe pe care cei doi mari fabricanți au avut-o la Ipex 2010 și la drupa 2012, este lesne de înțeles că decizia de a nu mai expune la târgul Ipex de anul viitor are legătură directă cu eforturile financiare enorme pe care le implică participarea la astfel de evenimente, care încep să nu se mai justifice dacă le raportăm la rezultatele vânzărilor obținute la sfârșitul și după aceste manifestări.

Pe de altă parte, dezamăgirea celor de la Informa Exhibitions este și ea justificată, organizatorii mutând expoziția de la Birmingham, unde s-a ținut vreme de câteva decenii, în modernul centru ExCeL din Londra, modernizat pentru Olimpiada de anul acesta, tocmai pentru a îmbunătății calitatea evenimentului expozițional și, mai ales, pentru a facilitata accesul vizitatorilor. Din acest punct de vedere, este de amintit că, la ediția Ipex din 2010, foarte mulți vizitatori și-au anulat vizita la târg din cauza perturbării traficului aerian din cauza erupției vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda. Față de Birmingham, Londra are avantajul de a fi legată direct de partea continentală a Europei, prin trenurile de mare viteză care subtraversează Canalul Mânecii, oferind în același timp și mult mai multe opțiuni în ceea ce privește capacitatea de cazare și petrecerea timpului liber.

Cu sau fără HP și Heidelberg, târgul Ipex 2014 se va bucura de prezența altor mari fabricanți din industria grafică, cum ar fi Canon, CMC, Duplo, EFI, Epson, Fujifilm, Hans Gronhi, Horizon, Hunkeler, Impika, Kern, Kodak, Komori, Konica Minolta, Müller Martini, Pitney Bowes, Presstek, Screen, W&D, Xeikon și Xerox, care și-au confirmat ferm participarea.

Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
411 views
bookmark icon

Write a comment...