Stiri

Canon renunță să mai participe la Ipex 2014

• Bookmarks: 23629


Într-un comunicat remis presei pe 7 martie 2013, Canon și-a anunțat decizia de a nu mai participa la târgul Ipex 2014. Anunțul făcut de Canon a surprins întreaga comunitate internațională din domeniul industriei grafice, mai ales că președinția viitoarei ediții a târgului britanic era asigurată de către David Preskett, directorul diviziei de tipărire profesională a Canon Europa.

De altfel, David Preskett a anunțat deja, via Twitter, că renunță la poziția deținută în cadrul Comitetului de Supervizare al IPEX. „Este complicat să mai fiu președinte al Ipex 2014 astăzi, multe mulțumiri pentru întregul suport pe care l-am avut din partea Comitetului de Supervizare Ipex”, a spus în mesajul transmis pe Twitter.


David Preskett, Canon. Credit foto: Titi Amzăr

Motivele retragerii de la Ipex 2014 au fost explicate succint de Patrick Chapuis, Head of Production Printing Group  Canon, în comunicatul de presă din 7 martie. „După o analiză atentă a poziției noastre, Canon Europa își anunță retragerea de la Ipex 2014. Nu a fost o decizie ușor de luat, mai ales după prezențele de succes pe care le-am avut la cele două ediții Ipex precedente. Cu toate acestea, așa cum ne-am încurajat clienții să «vadă imaginea de ansamblu», și noi trebuie vedem propria imagine de ansamblu. Iar acest lucru a implicat o evaluare continuă a căilor prin care comunicăm cu clienții noștri.”


Patrick Chapuis, Canon. Credit foto: Canon Europe.

Fără să detalieze în vreun fel adevăratele motive ale retragerii de la Ipex 2014, directorul Chapuis a accentuat în mesajul său angajamentul pe care Canon îl are față de clienții săi. „Rămânând complet dedicați clienților noștri și pieței tipografice în ansamblul său, grație soluțiilor Canon și Océ care se adresează tuturor segmentelor de piață, avem nevoie să adoptăm o strategie de care să beneficieze din plin clienții noștri și, de asemenea, clienții acestora.”

Citit printre rânduri, adevăratul motiv al retragerii Canon de la Ipex 2014 ține, ca și în cazul celorlalți mari fabricanți mondiali de tehnologie grafică ce au renunțat să participe la târgul de la Londra, de eficiența investițiilor, de zeci de milioane de euro, în marile evenimente expoziționale ale industriei.

„Prin urmare, în timp ce vom continua să luăm în considerare viitoarele evenimente europene din industrie și relevanța lor cu afacerea și planurile noastre de marketing, vom continua, de asemenea, să investim în rețeaua noastră extinsă de showroom-uri și într-o serie de evenimente dedicate clienților din această regiune”, a mai adăugat Patrick Chapuis.

Renunțarea celor de la Canon la a mai expune la Ipex 2014 poate fi considerată o adevărată lovitură pentru Informa Exhibitions, organizatorul târgului, dincolo de statutul de președinte pe care Canon l-a îndeplinit în cadrul Ipex prin persoana lui David Preskett, compania fiind cel de al doilea mare expozant al ediției de anul viitor, după Konica Minolta, cu un spațiu de puțin peste 2.000 m2.

Deși destul de rezervată, poziția organizatorului Ipex nu a întârziat să apară după anunțul Canon. „Ipex a fost, de mai bine de 100 de ani, o parte integrantă a industriei tipografice și, prin urmare, nu dorim să compromitem credibilitatea brandului”, a declarat Peter Hall, director executiv al Informa Exhibitions.

„Vom colabora cu toate părțile implicate pentru a determina care este rolul pe care Ipex trebuie să-l joace pentru a le oferi tipografilor din ziua de azi și clienților acestora idei, informații detaliate și soluții care să promoveze în mod eficient puterea pe care o are tiparul”, a mai spus Peter Hall. Acesta a mai adăugat că, după consultarea pe care Informa o va avea cu toate părțile interesate, va fi emisă „o declarație privind direcțiile de viitor ale Ipex”.

Șirul de retrageri de la ediția Ipex 2014 a fost început în vara anului trecut, la scurt timp după drupa, de HP (expozantul care a avut cel mai mare spațiu la târgul Ipex 2010 de la Birmingham). De atunci și până în prezent, o serie de mari fabricanți mondiali de tehnologii tipografice, precum Heidelberg, KBA, Kodak, Komori, Landa și Xerox, și-au declinat participarea la târgul Ipex din 2014. Pentru Informa Exhibitions, acest val de retrageri este cu atât mai problematic cu cât organizatorul a schimbat locul de desfășurare al târgului din Birmingham la Londra, după câteva decenii bune, costurile spațiului expozițional Excel din capitala Marii Britanii fiind cu siguranță mai mari.

Similar Posts:

23 recommended
comments icon0 comments
0 notes
629 views
bookmark icon

Write a comment...