Interviu

Duty free la standarde europene în noul terminal Otopeni

• Bookmarks: 21 • Comments: 1825


Magazinul duty free din noul terminal în formă de vioară al Aeroportului Internaţional Henri Coandă a fost realizat şi amenajat de către compania de producţie publicitară Trusteam. Din moment ce noul terminal răspunde cerinţelor impuse de aderarea României la spaţiul Schengen, şi magazinul duty-free se încadrează în normele de calitate superioară, atât prin design, cât şi prin produsele comercializate.

România are în sfârşit un spaţiu modern, de calitate europeană, pentru primirea pasagerilor de avion, prin noul terminal al Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Spaţiul are o suprafaţă de 16.600 mp şi este proiectat pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor.

În afară de spaţiile obişnuite de tip restaurant sau cafenea, pasagerii au la dispoziţie şi alte facilităţi precum un nou magazin duty free. Compania desemnată, în urma unei licitaţii organizate de către magazinul beneficiar, să realizeze mobilierul comercial, a fost Trusteam.

Printre materialele utilizate de Trusteam pentru rafturile amenajate se numără aluminiul, MDF ignifug (plăci din fibre cu densitate medie), neon sau sticlă. În ceea ce priveşte sistemul de iluminare al rafturilor şi standurilor de produse, compania a folosit în mare parte tehnologia pe bază de tuburi cu neon.

“Pentru rafturi am folosit neon, pentru că dau o lumină deosebită, de 4.000 de grade Kelvin.LED-urile nu difuzează lumina cum trebuie. În plus, sunt nişte neoane foarte speciale, care costă în jur de 15-16 euro/tub. Acestea au fost indicate de beneficiar”, a declarat managerul Trusteam, Sorin Basno.

Transportul şi amplasarea modulelor pentru rafturi din magazin a pus la încercare abilităţile echipei, deoarece acestea cântăresc aproximativ 480 de kg.

S-a folosit o sticlă specială pentru decorarea rafturilor, pentru a respecta cerinţele beneficiarului, care a dorit o claritate optică bună, astfel încât lumina să nu dea produsului o nuanţă diferită de cea originală. “Am mai folosit MDF ignifug, material care a fost adus din Germania, însă a fost vopsit aici în România”, a precizat reprezentantul Trusteam.

Similar Posts:

21 recommended
comments icon1 comment
1 notes
825 views
bookmark icon

0 thoughts on “Duty free la standarde europene în noul terminal Otopeni

    Write a comment...