Analiza

Eltrix şi Cores, nu foarte afectate de insolvenţa Mivan Kier

• Bookmarks: 22696


Cea mai mare insolvenţă a anului 2009 aparţine antreprenorului de construcţii nord-irlandez Mivan Kier. Compania a solicitat procedura de insolvenţă care a fost aprobată în 24 august 2009 de către Tribunalul Bucureşti. Conform unor date furnizate de Ziarul Financiar, compania Mivan Kier Joint Venture Limited înregistra la finalul anului 2008 datorii totale de 20 mil. euro şi număra 281 de angajaţi. În condiţiile în care rapoartele financiare de la sfârşitul anului trecut indicau un profit de 15 milioane de euro, decizia de intrare în insolvenţă a surprins şi a lăsat loc multor speculaţii.

Mivan Kier este constructorul a două ansambluri comerciale de mari dimensiuni: Liberty Center în Bucureşti şi Tiago Mall în Oradea. Liberty Center a fost dat în folosinţă la sfârşitul anului trecut, în vreme ce complexul din Oradea era în curs de finalizare şi trebuia replicat în mai multe oraşe din ţară. Signalistica interioară şi exterioară a acestor centre comerciale a fost câştigată de către Eltrix pentru Tiago Mall şi de compania timişoreană Cores pentru Liberty Center. Vestea insolvenţei antreprenorului s-a răspândit cu repeziciune în toată piaţa lăsând loc de speculaţii asupra colaborărilor celor două companii. Contactaţi de Universign pentru a detalia situaţia contractelor încheiate sau aflate în desfăşurare cu Mivan Kier, reprezentanţii celor două companii au precizat că nivelul pierderilor este minim, acestea reducându-se la valoarea garanţiilor de bună execuţie.

Cristina Anghelina, director Cores Bucureşti
Cum a fost afectat Cores de aceasta insolvenţă?
Contractul cu Liberty Mall a fost finalizat în septembrie 2008, iar plăţile s-au efectuat în termenii contractuali.

Care este volumul pierderilor pricinuite de această colaborare?
Avem de recuperat garanţiile de bună execuţie scadente în perioada următoare, iar pentru recuperarea lor vom urma procedura din legea insolvenţei

Va aduce acest eveniment schimbari majore de strategie in politica firmei?
Nu.

Dan Neculce, director Marketing, Eltrix
“Am încasat sumele referitoare la producţia şi instalarea elementelor de signalistică pentru Tiago Mall Oradea. Mai avem de încasat garanţiile aferente acestui contract, ale căror valoare este confidenţială şi pentru a căror recuperare ne vom înscrie la masa credală”

Alte articole pe teme similare:
Ultimul circ al foamei transformat in shopping center
Decat nimic de lucru mai bine in pierdere

Similar Posts:

22 recommended
comments icon0 comments
0 notes
696 views
bookmark icon

Write a comment...