Default

Ești corupt? Ești norocos, ai șanse mari să câștigi

• Bookmarks: 40 • Comments: 2565


Conspirația prostiei îi lansează și-i susține pe escroci. Altă concluzie spontană e greu de emis dacă ne raportăm la rezultatele unui recent sondaj de opinie Sociopol comandat, e adevărat, de o organizație politică importantă și al cărui rezultat ajunge să-ți dea fiori pe șira spinării. Pe scurt, potențialii candidați locali la alegerile locale și alți politicieni care duc în cârcă dosare de corupție au, în general, șansele cele mai mari. Nepenalii stau la coadă.

Romulus Cristea

Nu e nimic senzațional, nici imoral, nici măcar anormal în faptul că reprezentanții partidelor de stânga ar putea avea cele mai mari șanse de reușită la alegerile locale din acest an. Nu, nu acest lucru ar putea revolta un om normal care mai are încă toate țiglele pe cap, care muncește și își vede de treabă. Firesc și democratic este să câștige candidatul cu cea mai bună platformă sau ofertă pentru locuitorii unui oraș.
La fel, nu ar trebui să lase cu gura căscată de mirare pe nimeni nici situația previzionată pentru un oraș precum Bucureștiul, capitala țării, fanionul simbolic al libertății și democrației nației, și care ar putea fi condus, în următorii patru ani, de primari cu viziuni populiste și simpatii socialiste, așa cum reiese dintr-un alt sondaj CURS comandat de această dată de o importantă organizație neguvernamentală.
Cutremurător este faptul că starea de prostrație a majorității celor intervievați în cadrul sondajului și care reprezintă statistic, matematic, cu o eroare foarte mică, o imagine a voinței populației, are accente catatonice, cu forme grave de tulburări specifice schizofreniei. Păi cum altfel am putea evalua, fără a face trimiteri la fundamentele psihiatriei apucăturile unora care gândesc și militează în favoarea promovării răului, a unor personaje doborâte de un maldăr de dosare instrumentate de Direcția Națională Anticorupție și care au zăbovit și prin arest pentru nenorocirile pe care le-au comis.
Unii zic că întrebările nu au fost bine puse, alții că sunt tendențioase. Mai zic unii că sondajul fiind comandat de zona politică ar viza manipulare. Nu este așa. Astfel de sondaje sunt realizate de sociologi în cadrul unor companii specializate, iar marja de eroare este binecunoscută. Din păcate, așa gândesc mulți, cum reiese din sondaje.
Peste 50% dintre cei chestionați în cercetarea Sociopol declară că au încredere în Robert Negoiță, care este urmat de Cristian Popescu Piedone (48%), de Andrei Chiliman (45%), Neculai Onțanu (42%) și Marian Vanghelie (31%). Ca fapt divers, toți pot fi catalogați oficial la categoria potențial penal ridicat, mai ales că unii au stagii prelungite la arest. Ultimul loc îi revine primarului sectorului 6, Rareș Mănescu, cu doar 8% cotă de încredere. De menționat că, cel puțin până în prezent, Rareș Mănescu, care e cotat cu cel mai scăzut nivel al încrederii, nu a fost încătușat.
Când sunt întrebați cât de mulțumiți sunt de activitatea primarului de sector, 70% din locuitorii sectorului 3 s-au declarat mulțumiți de activitatea lui Robert Negoiță la primărie. În continuarea ierarhiei, 64% din cei din sectorul 2 consideră că Onțanu a făcut o treabă bună, 54% din cei din sectorul 1 sunt mulțumiți de activitatea lui Andrei Chilman, iar 40% din locuitorii din sectorul 4 sunt mulțumiți de Cristian Popescu Piedone. Ceea ce se pare că oamenii nu au înțeles este că sus-numiții „au făcut treabă bună”, atât de bună și pe banii „fraierilor” votanți că au ajuns să fie căutați la conturi de procurori. Pentru diverse posibile infracțiuni. Ar mai fi ceva de spus? Nu, pentru că riști să te măture valul nulităților, al celor care îi iubesc pe penali.

*Citește și: Generația digitală și a patra revoluție industrială

Similar Posts:

40 recommended
comments icon2 comments
2 notes
565 views
bookmark icon

2 thoughts on “Ești corupt? Ești norocos, ai șanse mari să câștigi

    Write a comment...

    Oldest
    Newest
    Most Upvoted