Stiri

Expoziția Tiparul Altfel

• Bookmarks: 19548


Furnizorul timișorean de servicii de imprimare digitală Ornella Studio Design și artiștii din orașul de pe Bega și-au dat mâna pentru a pune pe simeza galeriei “Calpe” din Bastionul Theresia expoziția “Tiparul Altfel”. Vernisată marțea trecută și urmând să se desfășoare până duminică, 7 aprilie 2013, expoziția aduce în atenția publicului din Timișoara o nouă abordare a mesajului vizual, folosind fotografiile realizate de artiștii timișoreni, transpus prin intermediul noilor tehnologii de tipărire digitală inkjet pe cele mai neconvenționale suporturi – de la lemn, gresie și pânză la spumă artificială, plexiglas sau aluminiu.

Potrivit organizatorilor, același eveniment artistic va include, pe 6 aprilie, o demonstrație de tipar digital pe materiale textile, la care fotografiile vor fi imprimate pe rochiile de mireasă ce vor fi folosite la o inedită prezentare de modă.

De asemenea, tot în cadrul aceluiași eveniment, va fi organizat un concurs de fotografie la care pot fi înscrise imagini realizate de către profesioniști sau amatori, premiile urmând să fie oferite de compania Ornella Studio Design.

La vernisajul expoziției “Tiparul Altfel”, sculptorul Gabriel Kelemen, curatorul expoziției, a declarat – citat de site-ul “Opinia Timișoarei” – despre acest demers care îmbină arta cu tehnologia de tipar digital: „Avem de a face cu această tipărire care, de fapt, ține de tehnica imprimării de ultimă oră. Ea merge în direcția fotografiei, la complexitatea imaginii pe care o vedeți în atâtea variante. Fiecare tematică de aici, dacă ar fi să o abordez frontal, putem să o încadrăm într-o structură expansivă. Iar structurile pe care le vedeți au o apartenență clară în zona calității fotografiei, în relație cu această diversă structurare pe calapodul materialității”.


Foto: Virgil Simonescu

Publicația online timișoreană citează și declarația făcută la vernisaj de către Diana Andreescu, reprezentantul companiei Ornella Studio Design, care spunea: „Cu toți cunoaștem tiparul, atât de mici, cât și de mari dimensiuni. La Ornella Design am adăugat în fiecare an tehnologii noi, astfel încât am ajuns să putem produce printuri de mari dimensiuni pe orice suport. Una dintre noutățile din domeniu este tehnologia eco latex, care înseamnă practic o revoluție în design, pentru că arta poate pătrunde acum în casele noastre în cu totul alte forme decât cele clasice”.

 

Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
548 views
bookmark icon

Write a comment...