Analiza

Fotografiază semnele!

• Bookmarks: 23521


Smashing Magazine organizează un concurs de fotografie care are ca temă semnalistica din spaţiul public. Premiul constă în cel mai bine vândut aparat digital SLR, respectiv Canon EOS Digital Rebel XS (EOS 1000D). Termenul limită de trimitere a fotografiilor este 27 august 2010.

Participanţii la concursul organizat de Smashing Magazine trebuie să trimită fotografii originale care să ilustreze semne diverse. Fotografiile pot surprinde semne stradale, faţade de clădiri, semne rutiere pentru şosele şi indicatoare de semnalizare pentru autostrăzi sau semne direcţionale din locaţii publice precum stadioane, muzee, mall-uri, cinematografe, teatre şi cafenele.

De asemenea, mai sunt acceptate în concurs fotografiile ce cuprind semne indicatoare pentru staţia de autobuz, semne de la metrou, din parc, din tuneluri, din camere de spital, din săli de conferinţe, hoteluri şi birouri, precum şi semne de urgenţă şi de ieşire sau semne din magazine.

Organizatorii îşi doresc să primească fotografii din toate colţurile lumii, într-o varietate de limbi, pentru că speră să observe similarităţi în comunicarea vizuală din mai multe culturi. Sunt acceptate chiar şi semnele neobişnuite sau umoristice.

Premiul constă într-un aparat digital SLR Canon EOS Digital Rebel XS (EOS 1000D) cu senzor CMOS de 10.1 megapixeli şi senzor pentru autofocus de 7 puncte lăţime. Câştigătorul va fi ales prin tragere la sorţi dintr-o listă a celor mai bune fotografii înscrise în concurs. Lista va cuprinde între 30-50 dintre cele mai bune fotografii, în funcţie de numărul de participanţilor înscrişi.

Fotografiile trebuie să fie fără artefacte şi vor fi trimise în format electronic, ca fişiere de tip JPG, având o lăţime de cel puţin 700 pixeli şi o dimensiune de maximum 15 MB pentru fiecare fişier. Un participant poate trimite maximum trei fotografii.

Termenul limită de înscriere în concurs este 27 august 2010. La câteva zile de la această dată va fi anunţat câştigătorul, pe site-ul Smashing Magazine.

Mai multe informaţii despre concurs şi exemple de fotografii acceptate: www.smashingmagazine.com

Similar Posts:

23 recommended
comments icon0 comments
0 notes
521 views
bookmark icon

Write a comment...