Eveniment

Hârtie reciclată pentru birouri verzi

• Bookmarks: 23 • Comments: 2623


Vineri, 8 mai 2009, a avut loc întâlnirea Birouri Verzi, un proiect derulat de Antalis şi Copacul de Hârtie, având ca temă reducerea consumului de resurse naturale prin promovarea consumului de produse „verzi”. Desfăşurat într-un cadru neconvenţional, în curtea cafenelei Verde Cafe, evenimentul a fost prima acţiune de promovare a consumului de hârtii reciclate, adresată marilor consumatori de hârtie.

Proiectul Copacul de Hârtie, iniţiativa ONG-ului MediaORG, are ca scop atragerea companiilor în refacerea mediului înconjurător prin donarea hârtiei spre reciclare şi respectiv refacerea zonelor verzi prin plantarea de copaci. De-a lungul timpului, Antalis şi Copacul de Hârtie au convins mai multe organizaţii să folosească hârtia reciclată ca suport pentru comunicarea internă, dar şi pentru promovarea produselor. Printre aceste companii se numără şi Mega Image, al cărei reprezentant, Raluca Pavel, a prezentat pe scurt, în cadrul întâlnirii de vineri, politica de responsabilitate socială a companiei, expunând dificultăţile întâmpinate în procesul de trecere la hârtia reciclată şi impactul asupra angajaţilor.

Claudia Cătană, reprezentantul proiectului Copacul de Hartie, a mai subliniat că „mulţi cred că este un efort sa fii eco… de fapt este vorba de un gest făcut altfel. În loc să arunci, reciclezi. În loc să cumperi hârtie din pulpă virgină, cumperi hârtie reciclată. Să utilizezi hârtie reciclată este un semn de respect pentru copiii tai. Faptul că se vor tăia mai puţini copaci şi, în plus, se utilizează o resursă care altfel ajunge gunoi, ne dă o şansă să avem aerul mai puţin poluat.”

Alina Penciu, Coomunications&PR Manager Antalis: „A fost primul pas dintr-o serie mai lungă de evenimente în care dorim să ne implicăm. Hârtia reciclată nu este doar un produs sau un alt tip de hârtie pe care vrem să-l promovăm, este un concept pe care dorim să-l dezvoltăm.”


Foto 1: Alina Penciu, Communications & PR Manager Antalis
Foto 3: Claudia Cătană, Copacul de Hartie
Foto 4: Raluca Pavel, Marketing Manager Mega Image

Similar Posts:

23 recommended
comments icon2 comments
2 notes
623 views
bookmark icon

2 thoughts on “Hârtie reciclată pentru birouri verzi

    Write a comment...

    Oldest
    Newest
    Most Upvoted