Stiri

Konica Minolta își consolidează strategia dual branding prin fuziunea cu Develop GmbH

• Bookmarks: 20465


În luna aprilie a acestui an, companiile Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, Konica Minolta Business Solutions Deutschland GmbH și Develop GmbH și-au declarat intenția de a fuziona în scopul întăririi poziției pe piață. Astfel, grupul începe o nouă etapă evolutivă, aceasta având în vedere  o strategie duală de dezvoltare, în cadrul căreia ambele branduri se vor completa și vor răspunde perfect cerințelor clienților.

 

Consolidarea brandurilor Konica Minolta și Develop în cadrul sediului central european al Konica Minolta și o strategie coordonată de abordare a pieței vor oferi mai multe soluții și o abordare mai diversificată a clienților din piața B2B pentru a putea răspunde multitudinii opțiunilor de printare și pentru îmbunătățirea fluxurilor de lucru cu documente din cadrul companiilor. Această fuziune este în concordanță cu politica de dezvoltare a Konica Minolta.

La începutul acestei luni, Konica Minolta Business Solutions România a transpus pe plan local noua strategie a grupului prin semnarea contractului de distribuție a echipamentelor „Develop” cu firma Copiers Business, în baza căruia aceasta va distribui brandul „Develop” în rețeaua proprie de dealeri. Konica Minolta Business Solutions România va vinde în continuare prin partenerii proprii echipamentele Konica Minolta, precum și soluții complete de management al documentelor ce se adresează birourilor medii și mari.

Helmut Ignat, director general al Konica Minolta Business Solutions România a declarat despre acest demers: „Suntem convinși că o strategie comună, integrată, de marketing, vânzări și suport de service va oferi beneficii importante în dezvoltarea vânzărilor brandului Develop în România, iar noi dorim să asigurăm partenerului Copiers Business tot suportul de care va avea nevoie. Această dezvoltare va întări poziția grupului în piață și va duce la oferirea celor mai bune servicii tuturor clienților noștri, funcție de cerințele specifice ale fiecăruia.”

În același timp, Dan Barbu, director general al Copiers Business, a dorit să menționeze: „Copiers Business a promovat brandul Develop pe piața din România încă din 1994 în calitate de distribuitor Develop pentru România. Odată cu semnarea contractului de parteneriat cu Konica Minolta ne-am propus să realizăm o creștere importantă a cifrei noastre de afaceri și să continuăm dezvoltarea rețelei proprii de parteneri.”

Fiecare dintre cele două branduri va asigura satisfacerea deplină a cerințelor clienților din segmentul căruia i se adresează, iar aceasta se va concretiza printr-o exploatare mai bună a fiecărui segment de piață.

Despre Copiers Business SRL –  înființată în mai 1999, a preluat reprezentarea Develop GmbH de la firma mamă, Lynx Fil Impex SRL, distribuitor al brandului din anul 1994. În toți acești ani Copiers Business  s-a concentrat pe reprezentarea corectă („nemțească”) a brandului „Develop”, satisfacția clientului fiind obiectivul principal. Echipele de vânzări și service, cursate de partenerul german, au oferit suportul necesar pentru atingerea parametrilor doriți în această colaborare. În actuala structură mizăm pe trei atuuri: forța grupului nostru, fidelitatea și profesionalismul distribuitorilor și mai ales pe încrederea clienților în brandul „Develop”.

Konica Minolta Business Solutions Romania SRL a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc. Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi canalele de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa de 20 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca şi în anii precedenţi, rezultatele anului 2011 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie şi asigură servicii pentru echipamente multifuncţionale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital şi oferă Servicii Optimizate de Printare bazate pe soluţii complete de management al documentelor.

(Sursă: Konica Minolta Business Solutions Romania)


Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
465 views
bookmark icon

Write a comment...