Default

M-real crește capacitatea de producție a cartonului multistrat pentru a satisface cererea industriei alimentare

• Bookmarks: 26538


Producătorul de hârtie M-real a finalizat un proiect de îmbunătățirile tehnologice aduse fabricii Simpele din Finlanda, ceea ce îi va permite o majorare a capacității de producție a cartonului multistrat GC2 din fibre virgine la un nivel de 80.000 de tone pe an.

O cantitatea suplimentară de 80.000 de tone pe an de carton multistrat pentru cutii pliante, având ca obiectiv principal acoperirea cererii crescute venite din partea industriei alimentare, este pe cale să devină realitate ca urmare a finalizării procesului de retehnologizare pe care M-real l-a derulat la fabrica sa din Simpele, Finlanda. Retehnologizarea a fost terminată la termenul stabilit, 1 iunie 2011.

Unitatea de producție din Simpele în care M-real produce brandul Simcote de carton multistrat tip CG2.

În plus față de Simpele, M-real urmează să crească capacitatea de producție și a fabricilor sale de carton din Äänekoski și Kyro, termenul de finalizare a proiectului fiind stabilit pentru sfârșitul anului 2011, respectiv pentru primăvara anului viitor. Rezultatul îmbunătățirilor aduse celor două fabrici îi va permite fabricantului finlandez să-și sporească capacitatea de producție a cartonului multistrat la un volum anual de 935.000 de tone și să-și consolideze în continuare poziția pe piață.

Fabrica M-real din Äänekoski, Finlanda, în care se produc brandurile de carton multistart din fibră virgină „Carta Solida” și „Carta Integra”, precum și brandul de hârtie cretată „Galerie Art” (produs pentru Sappi).

M-real investește, de asemenea, în modernizarea fabricii sale din Kemi în care se fabrică brandul de liner-e Kemiart -, și în construcția unei uzine de bio-energie în Kyro. În total, investițiile făcute de M-real în domeniul producției hârtiei și cartonului pentru ambalaje va depăși suma de 100 de milioane de Euro în perioada 2010-2012, fabrica Simpele constituind prima fază a programului de investiții.

Fabrica de liner-e Kemiart din Kemi, nordul Finlandei.

„Cererea pentru cartonul nostru din fibre virgine a fost una excelentă, nu numai datorită caracteristicilor de performanță și sustenabilitate foarte înalte, dar și datorită creșterii îngrijorării pieței în ceea ce privește siguranța produselor alimentare”, a declarat Mika Joukio, Senior Vice President, Head of Consumer Packaging din cadrul M-real. „În acest moment putem onora mai multe comenzi pentru Simcote, un sortiment de carton multistrat cu gramaj mic care este ideal pentru ambalajele alimentare dar și pentru produsele farmaceutice, un sector în care, de asemenea, siguranța este primordială”, a mai spus oficialul M-real.

Fabrica M-real Simpele este deja considerată ca cea mai eficientă unitate de producție a cartonului din Europa iar brandul Simcote, ca cel mai eficient tip de carton din punctul de vedere al consistenței și randamentului.

Investiția realizată de M-real la Simpele însumează cca. 26 de milioane de Euro.

(Sursă: M-real)


Similar Posts:

26 recommended
comments icon0 comments
0 notes
538 views
bookmark icon

Write a comment...