Default

Manroland și-a reînnoit certificarea Process Standard Offset (PSO)

• Bookmarks: 19491


Certificarea Process Standard Offset (PSO) obținută din nou de manroland în luna mai a acestui an reconfirmă faptul că Centrul manroland pentru Tehnologia Tiparului din Offenbach, cu fluxurile sale de lucru, utilajele tipografice şi consumabile din gama printcom, se ridică la nivelul exigenţelor standardelor acestuia, demonstrând încă o dată că produsele tipărite aici sunt realizate în concordanţă cu standardele PSO şi ISO 12647.

manroland a fost primul producător de utilaje tipografice care, în 2007, a primit certificare completă PSO – atât pentru fluxul de prepress, cât şi pentru tipar.

În ultimii ani, numeroase tipografii au investit în tehnologie, fluxuri de lucru și personal. Dar eficienţa, de una singură, nu este suficientă. O tipografie trebuie să îşi demonstreze calitatea, iar din acest punct de vedere certificarea PSO este un obiectiv de marketing.

Mulțumiți de succesul certificării (de la stânga la dreapta): Dirk Meinhardt, tipograf; Daniela Disser, departamentul prepress; Thomas Wegner-Ney de la VDMH; Stephan Engel, șeful Centrului manroland pentru Tehnologii Tipografice; și Sharam Hauck, manager de proiect pentru procesul de certificare.

După cum declara Sharam Hauck, manager de proiect responsabil pentru ingineria proceselor ţi managementul calităţii: „Concurenţa puternică din industria grafică le impune tipografilor să lucreze într-o manieră din ce în ce mai standardizată, iar PSO câştigă tot mai mult teren în întreaga lume. Luând în considerare faptul că noi realizăm demonstraţii de tipar pentru clienţi din întreaga lume, PSO este o bună bază pentru un standard universal valabil”.

Maşina de tipar folosită pentru teste în Centrul de Tehnologie Tipografică este un ROLAND 700 DirectDrive în zece culori. Materialele folosite la tipărire sunt din gama printcom, consumabile certificate şi aprobate de manroland (cerneală, soluţie de umezire, agenţi de spălare şi aşternuturi de cauciuc).

VDMH – Federația Industriilor de Print și Media din Landul Hesse (n.r. regiune în care îşi are sediul și manroland – la Offenbach, lângă Frankfurt am Main) , este cea care acordă membrilor săi certificate conform ISO 12647-2:2004. În funcţie de tipul companiei care solicită certificarea, testele verifică performanțele centrelor de prepress, ale tipografiilor care se concentrează pe producţia de print ori activitatea companiilor care oferă servicii complete.

Thomas Wegner-Ney de la VDMH, în calitate de manager tehnic şi consultant pentru educaţie şi specializare, a fost impresionat de calitatea tiparului din centrul manroland. Acesta a apreciat în special uniformitatea aplicării cernelii pe întreaga lăţime a colii de tipar, cât şi pe parcursul întregului tiraj, parametru obţinut cu ajutorul sistemului ROLAND InlineColorPilot.

(Sursă: manroland)

Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
491 views
bookmark icon

Write a comment...