Produsul Intern Brut (PIB) va crește în 2018 cu 5% (față de 6,5%, în 2017), potrivit agenției de evaluare financiară Moody`s.
„Politicile fiscale expansioniste recente au erodat procesul de consolidare care a urmat crizei financiare globale. În acelaşi timp, politicile macroeconomice au generat creşterea rapidă a salariilor, care reprezintă un risc pentru competitivitatea economică şi amplifică deficitul de cont curent”, susţine Daniela Re Fraschini, analistă şi autoare a raportului de ţară realizat de agenţia de evaluare financiară Moody`s, citată de Mediafax.
Reformele economice structurale limitate, persistența slăbiciunilor la nivelul cadrului instituțional și al eficienței instituționale și politicile economice care împiedică creșterea investițiilor private continuă să afecteze negativ economic de creștere pe termen lung al României, avertizează experții Moody`s.
Produsul Intern Brut (PIB) este aşteptat să crească cu 6,5% în 2017 înainte să ajungă la o creștere cu 5% anul viitor. Raportul agenției de evaluare financiară Moody`s prognozează că stimulii fiscali vor ajuta creşterea economică pe termen scurt, dar este puţin probabil ca aceasta să fie sustenabilă. (R.C.)
*Citește și: Rata anuală a inflației revine în teritoriu pozitiv
Similar Posts:
- De ce a scăzut producția de hârtie și carton în Europa
- Economia românească este din ce în ce mai vulnerabilă la încetinirea ritmului de creștere
- Excedent bugetar de 1,35 miliarde de euro, după primele patru luni ale anului
- FMI: Încetinirea reformelor structurale, obstacol al creşterii PIB
- Autoritățile române au solicitat instituțiilor financiare internaționale o evaluare suplimentară care să includă rezultatele din primul semestru