Default

Multifuncţională inkjet cu cost/pagină mic

• Bookmarks: 10410


Atunci când doreşti un cost/pagină mic ai în vedere tehnologia laser. Inkjet-ul era destinat consumatorilor finali, iar laserul companiilor. Dacă prima tehnologie are ca atú un preţ iniţial redus, cea de-a doua are un preţ/pagină mult mai mic.

Aşa au stat lucrurile de ceva ani buni. Toţi producătorii mergeau pe acest concept, iar utilizatorii ţineau cont de el. Totuşi, HP vrea să schimbe percepţia cu noua multifuncţională inkjet OfficeJet Pro 8500. Conform producătorului, acest echipament are un cost de tipărire mai mic chiar şi cu 50% decât cel înregistrat de anumite imprimante laser, dovedindu-se astfel o soluţie bună pentru cei care deţin un I.M.M. şi au nevoie de o soluţie ieftină. Setarea AIO-ului se realizează intuitiv, dar durează destul de mult. Ai de instalat două capete de imprimare şi patru cartuşe. Apoi trebuie să aştepţi aproximativ 10-15 minute pentru finalizarea procedurii de iniţializare. Dacă mai adaugi durata de instalare a driverului şi a programelor incluse pe CD, vei realiza că au trecut cel puţin 30-40 de minute. Conectarea la calculator poate fi realizată fie prin comunul port USB, fie prin intermediul prizei de reţea Ethernet. Mai mult, există integrat şi un modul WiFi, pentru a nu fi nevoit să mai întinzi cabluri prin birou sau prin camera ta. Setarea conexiunii wireless se realizează uşor, existând, aşa cum era şi normal, posibilitatea de criptare. Există drivere atât pentru Windows, cât şi pentru sistemul de operare al celor de la Mac. Din păcate, în pachet nu găsim drivere pentru Linux sau Unix.

Panoul de control este poziţionat frontal, majoritatea butoanelor fiind dedicate faxului de 33.6Kb/s. Restul setărilor trebuie făcute apelând la ecranul LCD cu funcţie tactilă. Acesta are o diagonală impresionantă, de 88 mm, vizibil fără prea mari probleme chiar şi în condiţii de suprailuminare. Ecranul poate fi folosit uşor şi pentru editare şi previzualizare instantanee. Este prezent atât un cititor de carduri, cât şi conexiunea PictBridge care dă posibilitatea oricărei camere foto digitale să se conecteze la această multifuncţională.

Să trecem acum la managementul hârtiei.

Micul secret al producătorului american

Asupra managementului hârtiei, HP a pus un accent mare, tocmai pentru că avem de-a face cu un echipament inkjet a cărei adresabilitate a fost schimbată. Astfel produsul este dotat cu o tavă de intrare de 500 de coli, fără a exista posibilitatea de ataşare a unei extra tăvi, iar capacitatea de ieşire permite lucrul cu 150 de coli. Unitatea duplex este şi ea prezentă, putându-se tipări în mod automat documente faţă/verso. Instalarea acesteia trebuie efectuată manual, în momentul deschiderii pachetului. Capacitatea unităţii este de 50 de coli, însă tipărirea faţă-verso nu este foarte rapidă. Fiind o imprimantă inkjet, durează aproximativ patru secunde până când OfficeJet Pro 8500 va trage foaia după tipărirea uneia dintre feţe, pentru a
finaliza duplex-ul. Altfel, era posibil ca cerneala să se întindă pe toată hârtia. Timpul de uscare nu este mare, însă acest lucru nu reprezintă un inconvenient de cumpărare.

Scanerul are o rezoluţie maximă de 4.800 dpi şi este relativ rapid, copierea unei pagini A4 durând mai puţin de 30 de secunde, acurateţea culorilor fiind foarte bună.

Acum să trecem la comentarea anunţului făcut de HP cu privire la costul/pagină. Un preţ de tipărire mic este direct proporţional cu folosirea unor cartuşe de capacitate mare. Aici este micul secret al producătorului american. Sistemul de tuburi capilare ce separă cartuşele de cerneală de capetele de printare a permis folosirea unor rezervoare mai mari. Conform declaraţiilor producătorului, la o acoperire de 5%, fi ecare cartuş color poate printa 1.400 de pagini, iar cel negru 2.200 de pagini. Dacă adunăm toate consumabilele echipamentului ajungem la concluzia că HP are dreptate. Într-adevăr, acest echipament are un preţ/pagină mai mic decât al unor echipamente laser. Ca o concluzie, nu pot decât să recomand acest produs atât utilizatorilor care au nevoie de un echipament AIO pentru lucrul acasă, cât şi celor care deţin o companie mică cu maximum cinci angajaţi.

Calitatea de printare se pretează ambelor categorii de utilizatori. Fotografi ile sunt mai mult decât acceptabile, iar calitatea textului este relativ bună. Singurele lucruri care nu prea mi-au plăcut au fost design-ul şi „obiceiul” echipamentului de a se opri din tipărirea unui document pentru a iniţializa procesul de curăţare. Dimensiunile şi greutatea sunt similare cu cele întâlnite la multifuncţionalelor laser, însă putem trece uşor peste acest aspect ţinând cont de toate beneficiile enumerate mai sus.

Similar Posts:

10 recommended
comments icon0 comments
0 notes
410 views
bookmark icon

Write a comment...