Analiza

O hologramă a Podului lui Traian va fi proiectată peste Dunăre

• Bookmarks: 6513


Arheologii şi inginerii sârbi intenţionează să proiecteze peste Dunăre, în 2012, o hologramă a celebrului pod construit de Apolodor din Damasc.

“Proiecţia va reprezenta o replică a podului original, a cărui lungime era de 150-200 de metri. Vom instala, pe Dunăre, câteva pompe care vor propulsa în aer picături de apă, în care laserele vor proiecta imaginea podului “, a declarat coordonatorul proiectului, Miomir Korac.

Podul va fi proiectat doar pe malul sârbesc al Dunării, în apropiere de Drobeta Turnu-Severin. Proiectul a primit sprijin financiar în valoare de 13 milioane de euro, din partea Băncii Europene pentru Investiţii .

Replica holografică a podului se înscrie în cadrul unui proiect mai larg de punere în valoare a siturilor antice din Serbia, denumit “Itinerarium romanum Serbia”.

“Dorim să legăm între ele toate siturile romane din Serbia cu scopul de a populariza ştiinţa, arheologia, dar şi din motive economice, deoarece aceste situri au un mare potenţial turistic”, a explicat Miomir Korac.

Similar Posts:

6 recommended
comments icon0 comments
0 notes
513 views
bookmark icon

Write a comment...