Default

Pe SISTEM

• Bookmarks: 27613


Ca un făcut, cum e an electoral, cum sunt probleme şi mai mari cu banii. Chiar o potriveală, cum i-ar spune un clasic în viaţă. Glumind amar, am putea spune următoarele: dragi colegi din industrie, aveţi grijă să tipăriţi pentru cei care vor câştiga alegerile, pentru că aceia vor plăti. Mă rog, o parte dintre ei. Cert este un lucru pe care l-am constatat consultând concluziile ultimului studiu de piaţă finanţat de organizatorii drupa: bani sunt în industrie. Şi nu numai că sunt bani. Mai mult de atât, încasările au crescut.
E drept, marjele de profit s-au micşorat peste tot pe mapamond şi dacă vă simţeaţi singurii care au probleme cu cash flow-ul, să ştiţi că nu sunteţi, e cam la fel peste tot în lume. Pentru că statisticile din respectivul studiu arată acelaşi lucru: toţi avem probleme cu banii. Unii mai mici, alţii mai mari, dar un fapt rămâne – deşi statistic şi teoretic bani sunt. Însă, peste tot, circuitul respectivilor bani reprezintă o problemă. Şi indiferent unde ar fi acea problemă, acel blocaj, tot ultima verigă are de suferit. Cel care produce, cel care furnizează, cel care munceşte, mai simplu spus. Pentru că numai cine nu munceşte, nu greşeşte, vorba bancului.
Ce e de făcut? În primul rând, ca în cazul oricărei probleme, trebuie să recunoaştem că ea există. Şi e greu să înţelegi şi să accepţi asta când te loveşti de ea prima dată. Muncind la o revistă care, ca prestatoare de servicii pentru clienţi, are şi ea de tras de pe urma SISTEMULUI, vă spun sincer că dacă m-aş pune acum în postura de antreprenor începător pe o piaţă precum cea a printului românesc, m-aş aştepta la nişte înfrângeri (ca să nu spun ţepe) greu de surmontat. E o lume plină de arierate nerezolvate, de insolvenţe, falimente şi alte asemenea instrumentelegale create parcă intenţionat de SISTEM ca alţii să-ţi fure munca.
Aşa este. Suntem asaltaţi de oferte ieftine şi proaste sau neserioase, de clienţi care ne promit cerul şi pământul şi pe urmă dispar sau vin (câtă nesimţire?) şi vor aceleaşi lucruri, dar pe altă firmă, de parcă mintea noastră funcţionează precum calculatoarele de la Camera de Comerţ, uită tot după ce s-a radiat un nume. Dragii noştri, fiţi pregătiţi pentru toate acestea. Fac parte din SISTEM. Dar chiar şi aşa. Orice om ce are antreprenoriatul în sânge, şi ne referim aici mai ales la cei care cred în businessul bazat pe tehnologie, trebuie să fie pregătit pentru toate acestea. Trebuie să fie pregătit şi să piardă atunci când e cazul, că oameni neserioşi sunt peste tot. Trebuie să fim pregătiţi pentru tot dacă vrem să facem bani din muncă. Şi să nu mai dăm vina pe SISTEM. Pentru că el va fi întotdeauna acolo, indiferent unde suntem.

Similar Posts:

27 recommended
comments icon0 comments
0 notes
613 views
bookmark icon

Write a comment...