Stiri

Pentagonul taie finanțarea publicației sale istorice

• Bookmarks: 14329


Publicația americană pentru militari „Stars and Stripes” este pe punctul de a pierde jumătate din sursele sale de finanțare.

Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii „caută să reducă subvenția sa acordată publicației Stars and Stripes, iar modificările propuse sunt menite să reflecte tranziția publicului de la ediția pe hârtie la medii mai Larg accesibile”, precizau ziariștii de la „The Wall Street Journal” (WSJ), la data de 10 februarie, citând un document al Pentagonului cu privire la buget.
„Noi am decis că, în această epocă modernă, ziarele nu mai sunt modul în care comunicăm”, a anunțat directoarea financiară a Departamentului Apărării, Elaine McCusker, prezentând proiectul de buget pe 2021 al Pentagonului, care prevede economii de funcționare în valoare de 5,7 miliarde de dolari (aproximativ 5,2 miliarde de euro).
Cotidianul, care revendică un milion de vizualizări pe zi, are mai multe ediții imprimate pe hârtie, în regiuni din întreaga lume, și anume în Japonia, Coreea de Sud, Germania și Italia, țări în care Statele Unite dispun de importante baze militare. Aproximativ 12.000 de exemplare sunt distribuite zilnic în bazele americane, unde accesul la Internet este mai dificil, eventual interzis din motive de securitate.
Stars and Stripes este o publicație independentă pentru militari și care apare neîntrerupt în că din anul 1861, din timpul Războiului de Secesiune. (Romulus Cristea)

Similar Posts:

14 recommended
comments icon0 comments
0 notes
329 views
bookmark icon

Write a comment...