Stiri

Presstek PhD 830, o nouă placă ofset pretratată termic pentru CTP-uri

• Bookmarks: 8457


Producătorul american Presstek Inc. anunță disponibilitatea pe piețele internaționale a noii sale plăci termice digitale, pretratată termic, Presstek PhD 830. Destinată tiparului ofset, Presstek PhD 830 este o placă acoperită cu un singur strat de emulsie cu developare termică negativă, produsul fiiind compatibil cu cele mai cunoscute sisteme Computer-to-Plate (CTP) de pe piață. Potrivit Presstek, noua placă le oferă tipografilor o alternativă eficientă la alte produse similare pretratate termic, din lista de beneficii oferite numărându-se consumul foarte scăzut de chimicale, durata mai lungă de viață și plaja extinsă a temperaturii de pretratare termică.

Presstek declară că placa PhD 830 pemite obținerea unei forme de tipar cu înaltă acuratețe pe întreaga suprafață și necesită folosirea a unei cantități mai mici de chimicale pentru a fi produsă decât produsele competitorilor. O placă developată fără ablațiune, Presstek PhD 830 solicită o putere mai mică sistemului laser de expunere permițând, în același timp, o producție mult mai rapidă la cele mai înalte viteze de expunere, ceea ce conduce la o reducere a costurilor, se mai spune în comunicatul Presstek. Din punctul de vedere al rezoluției pe care o suportă noua placă, aceasta permite reproducerea unei plaje de tonuri cuprinsă între 1-99% la o liniatură maximă de 300 Lpi, precum și folosirea majorității rasterelor stocastice (FM) certificate.

În tipar – mai declară Presstek -, placa este deosebit de rezistentă la soluțiile chimice folosite pe mașinile de tipar ofset și la abraziune, fiind ideală pentru aplicațiile imprimate pe presele cu uscare UV. Formele de tipar realizate pe plăcile Presstek PhD 830 pot rezista la tiraje de până la 250.000 de exemplare, iar în cazul în care sunt tratate prin coacere, la tiraje de peste 1 milion de exemplare.

(Sursă: Presstek Inc.)


Similar Posts:

8 recommended
comments icon0 comments
0 notes
457 views
bookmark icon

Write a comment...