Default

Presstek îşi va lansa la Ipex noua maşină 75DI în format B2

• Bookmarks: 9400


Producătorul american de sisteme digitale offset a anunţat că va expune la expoziţia Ipex 2010 noua sa maşină offset Presstek 75DI, în format 788 x 600 mm.

Noua maşină de tipar 75DI va continua tradiţia Presstek în domeniul tehnologiei DI (Direct Imaging) de înaltă calitate (300 dpi sau raster stochastic); va dispune de o automatizare extremă (cca. 8 minute pentru trecerea de la o lucrare la alta); şi un nivel scăzut al amprentei asupra mediul înconjurător prin folosirea tehnologiei offsetului fără umezire, expunerea formei de imprimare pe maşină fără soluţii chimice, o pregătire foarte rapidă care conduce la reducere a maculaturii şi o calitate consistentă a tiparului de la o lucrare la alta şi în cazul fiecărei lucrări.

Conform comunicatului de presă Presstek, maşina 75DI are o viteză de tipar de 16.000 de coli pe oră, poate imprima formate maxime de hârtie de 788 x 600 mm (minime de 279 x 200 mm) având formatul maxim tipăribil de 760 x 580 mm. Presstek 75DI va putea tipări o gamă largă de substraturi imprimabile cu grosimi care variază între 0,04 mm şi 0,6 mm.

În completare, producătorul american informează că Presstek 75DI încorporează multe dezvoltări tehnologice noi, inclusiv noua tehnologie de expunere a plăcii pe maşină. Această tehnologie de expunere a plăcii de generaţie nouă, utilizează conceptul expunerii cu o singură lentilă, proces prin care toate diodele laser expun prin intermediul unei singure lentile, rezultatul fiind o îmbunătăţire a calităţii imaginii şi chiar o pregătire mai uşoară a lucrării. Eficienţa noii prese de tipar este sporită de procesul expunerii şi curăţării simultane a formei de imprimare, ceea ce conduce la optimizarea timpului de pregătire dintre lucrări.

Cu ocazia lansării de la Birmingham, noul tip de maşină va fi expus în configuraţii de 4, 5 şi 6 grupuri de imprimare – plus un grup opţional de lăcuire -, producătorul american promiţând să anunţe o serie nouă de opţiuni pe parcursul anului 2010. Maşina va fi disponibilă pe piaţă înainte de închierea anului în curs.

(sursa: comunicatul de presă Presstek)

Similar Posts:

9 recommended
comments icon0 comments
0 notes
400 views
bookmark icon

Write a comment...