Stiri

Prima imprimantă inkjet Xanté de format lat cu tehnologie Memjet

• Bookmarks: 21607


Xanté a făcut echipă cu Memjet pentru a lansa Excelagraphix 4200, primul său sistem de imprimare cu jet de cerneală în format lat, având lățimea de 106 cm. Echipamentul a debutat la expoziția Graph Expo de la Chicago.

Oficialii Xanté afirmă că Excelagraphix 4200 va schimba tot ceea ce știa piața despre imprimarea de mare viteză în format lat, având capacitatea să imprime în format mare lucrări de impact, în culori vibrante, pe o gamă largă de substraturi la viteze „amețitoare” și la un preț care permite o recuperare rapidă a investiției.

Despre noul sistem lansat de Xanté, Frank Romano, profesor emerit la Rochester Institute of Technology (RIT), a declarat: „Xanté s-a dovedit a fi capabilă de a umple lacunele tehnologice care au fost prohibitive din punctul de vedere al costurilor pentru alți producători. Robert Ross și echipa sa umplu în mod constant aceste lipsuri cu sisteme uimitor de progresive și ieftine. Ca rezultat, mai multe sute de ateliere și departamente de imprimare sunt în măsură să realizeze produse de nivel comercial și să concureze pe piețele lor”.

„Fuziunea dintre tehnologia de vârf cu jet de cerneală a inovatorului Memjet și priceperea extraordinară a Xanté de a adapta comercial inovații sofisticate și a le transforma în soluții larg accesibile ne dă posibilitatea ca prin Excelagraphix 4200 să întrezărim viitorul viabil al imprimării”, a mai spus profesorul Romano.

Excelagraphix 4200 se bazează pe componentele și tehnologiile Memjet pentru imprimarea color în format lat, incluzând capetele inkjet Memjet Waterfall Printhead Technology. Aceste capete de 8.77 inch, cinci la număr, se suprapun în cascadă, generând o lățime maximă de imprimare de 42 inch (1.067 mm). Ele sunt capabile să imprime la o viteză de 152 mm/secundă la rezoluția de 1.600 dpi, sau cu 305 mm/secundă la o rezoluție de 1.600 x 800 dpi. Fiecare cap inkjet are cinci canale de cerneală (CMYKK) și două rânduri de duze pentru fiecare canal. Acestea depun peste 3 miliarde de picături de cerneală pe secundă la viteze de imprimare de până la de 8 ori mai rapide decât tehnologiile inkjet tradiționale.

Printerul poate imprima pe o gamă largă de suporturi, inclusiv pe carton buretat, carton ondulat și hârtie. Dimensiunile colii pot varia de la 210 x 210mm până la un maxim de 1.067 mm lățime cu 30 m lungime. De asemenea, Excelagraphix 4200 poate imprima cu date variabile pentru personalizare la viteză maximă.

Potrivit Xanté, mașina poate fi utilizată pentru imprimarea unor diverse documente supradimensionate – ca acelea pentru arhitectură sau inginerie, hărți -, precum și a celor signaletică de interior, displayuri P.O.P., ambalaje, cutii de carton grafic, cutii din carton ondulat și ziare.

(Sursă: Xanté Corporation)

Similar Posts:

21 recommended
comments icon0 comments
0 notes
607 views
bookmark icon

Write a comment...