Analiza

Schimbări pe piaţa hârtiei

• Bookmarks: 22796


BEST Gmbh, azi cumpărat de EFI, şi TECCO au fost cei care la DRUPA 2000 au creat proof-ul digital, folosind o imprimantă Epson şi un program adaptat on site în timpul expoziţiei. După ce a fost primul furnizor mondial de hârtie de proof, ajungând în timp să aibă linii de media certificate FOGRA, Tecco face un nou „prim-pas” prin dezvoltarea primei hârtii certificate ecologic de către PEFC – şi anume EFI CertProof Paper 6225XF.

Certificarea PEFC reprezintă sigiliul internaţional al protecţiei mediului, iar pentru a fi un partener certificat de către acest program trebuie demonstrat un nivel înalt de responsabilitate şi angajament faţă de dezvoltarea durabilă a zonelor împădurite. Imprimarea siglei PEFC pe verso-ul hârtiei EFI 6225XF este un test de verificare pentru acei clienţi care acordă o importanţă deosebită calităţii procesului de producţie.

Conform studiilor realizate la nivel mondial, clienţii de print – precum agenţiile de publicitate, sunt din ce în ce mai interesaţi de aspectul ecologic al mediei de imprimare şi proofing. Astfel, furnizorii au început să ofere din ce în ce mai multe produse certificate ecologic.

Certificări

Consiliul PEFC (Programul pentru Susţinerea Certificărilor Forestiere) este cea mai mare organizaţie non-guvernamentală, independentă şi non-profit din lume, fondată în 1999 pentru a promova dezvoltarea durabilă a pădurilor prin certificare independentă. PEFC oferă un mecanism de asigurare pentru cumpărătorii de produse din lemn şi hârtie, dovedindu-le dedicarea pentru un management durabil al pădurilor.

GRACoL şi SWOP au fost premiate de IDEAlliance, lider american în stabilirea de norme şi standarde în industria de print. Aceste certificări aprobate internaţional sunt considerate un standard al proofului de culoare din SUA.

EFI CertProof Paper 6225XF Semimatt

EFI CertProof Paper 6225XF Semimatt este o hârtie universală microporoasă, tratată cu PE, pentru offset şi proofing de gravare. Oferă rezultate deosebite cu o gamă extrem de largă de cerneluri de ultimă generaţie de la producători de top (K3, K3VM, Lucia, Vivera, etc.). Cu paleta sa foarte largă de culori, materialul este capabil să realizeze un proof Spot-Color şi întruneşte cele mai stricte cerinţe de calitate şi consistenţă. Varietatea acoperă modele de hârtie din clasele PT1, PT2 şi PT3. Hârtia este aproape lipsită de orice urmă de înălbitori, fapt care minimizează metamerismul şi reduce nivelul erorilor survenite la măsurătoare în procesul de profilare. Hârtia are imprimată pe verso apartenenţa la cauza EFI-FOGRA. Hârtia este compatibilă cu realizarea de proofuri conform standardului ISO 12647-7. Pe lângă premiul IDEAlliance, EFI 6225XF a mai primit şi certificările SWOP/GRACoL, în combinaţie cu cernelurile EFI XF şi K3VM.

Similar Posts:

22 recommended
comments icon0 comments
0 notes
796 views
bookmark icon

Write a comment...