Analiza

Stadionul din Londra va purta haine eco la Jocurile Olimpice

• Bookmarks: 16426


Comitetul Organizator al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din Londra (LOCOG) a aprobat un proiect ce vizează învelirea întregului stadion londonez cu material textil ecologic, pe durata Jocurilor Olimpice din Londra, 2012.

Compania The Dow Chemical Company, partener la nivel global al jocurilor olimpice, se va ocupa de construirea şi amplasarea bannerelor. Ansamblul va fi format din 336 de panouri individuale, fiecare cu o înălţime de 25 metri şi o lăţime de 2,5 metri, şi va fi finalizat în primăvara anului 2012.

Pentru a menţine strategia LOCOG de a organiza o ediţie sustenabilă a Jocurilor Olimpice, compania Dow va folosi răşini pentru construcţia învelişului, dar şi câteva materiale adiacente.

Materialul folosit va fi cu 35% mai uşor şi are o amprentă de carbon mai redusă decât cele convenţionale. Alte elemente eco incluse în realizarea acestui ansamblu sunt cernelurile cu polimerizare UV, pentru a reduce emisiile din timpul procesului de imprimare şi pentru a elimina compuşii organici volatili.

De asemenea, învelişul va include un conţinut industrial reciclat, iar piesele rigide folosite pentru atârnarea materialului vor fi reciclate după finalizarea Jocurilor.

Geroge Hamilton, vicepreşedintele Dow Olympic Operations, a declarat că unul dintre scopurile companiei este acela de a găsi o utilitate sustenabilă a bannerelor-gigant după finalizarea competiţiei, iar în momentul de faţă au fost luate în calcul câteva opţiuni.

“Scopul nostru este să furnizăm soluţii care vor ajuta Jocurile Olimpice să fie sustenabile, sigure şi să îmbunătăţească performanţele. Noi vom realiza acest înveliş special pentru competiţia din 2012 şi suntem mândri că va fi, în final, o moştenire care va îmbunătăţi calitatea vieţii după ceremonia de încheiere”, a precizat Hamilton.

Similar Posts:

16 recommended
comments icon0 comments
0 notes
426 views
bookmark icon

Write a comment...