Analiza

Stadion la standarde internaţionale pentru Cluj-Napoca

• Bookmarks: 23562


Studiul de caz ce va apărea în numărul 44 al revistei Universign documentează ideile şi soluţiile puse în practică de companiile implicate în proiectul “Stadion la Standarde Internaţionale – Cluj Napoca”. Printre cei care au avut o contribuţie în amenajarea stadionului se numără şi compania Geplast, care a aplicat o reţetă nouă pentru a obţine efectul dorit de arhitecţi.

Faptul că faţada exterioară a stadionului este realizată dintr-un aluminiu cu efect cameleonic, produs printr-o vopsire specială, a ridicat mici probleme. Iar dorinţa arhitecţilor de a realiza acoperişul stadionului dintr-un material care să urmărească fluidizarea culorilor de la baza faţadei până la închiderea acoperişului a condus în cele din urmă la alegera unor soluţii complexe, care să întrunească toate condiţiile.

“În această situaţie am fost nevoiţi să găsim o soluţie de a transforma aplicaţiile prezentate până atunci la cele dorite de către arhitecţi, şi anume, modificarea reţetei policarbonatului pentru obţinerea efectului dorit, prin introducerea unei pulberi de aluminiu care să aducă efectul scontat”, afirmă reprezentantul zonal al Geplast, Marius Lazăr.

Mai multe puteți afla în numărul viitor al revistei Universign.

Similar Posts:

23 recommended
comments icon0 comments
0 notes
562 views
bookmark icon

Write a comment...