Analiza

Structuri inedite din lemn pentru decorarea vitrinelor

• Bookmarks: 20481


Industria producţiei publicitare nu a epuizat încă modelele, ideile creative şi formele de prezentare a unui produs. Vechile vitrine sunt reinventate prin folosirea de noi materiale, panourile publicitare sunt decorate cu plante, metal sau panouri solare, iar rafturile magazinelor afişează detalii despre produs pe ecrane digitale în miniatură.

Un nou concept, care se înscrie în seria elementelor vechi, dar inovatoare folosite pentru producţia publicitară este reprezentat de structura grafică a unor hărţi vechi, de unde a fost preluat şi prelucrat un design impresionant.

Astfel, reprezentanţii companiei americane Antlre au creat un design inspirat din conturul hărţilor, care a fost transpus pe o structură realizată din plăci de lemn. Ansamblul final a fost folosit ca decor pentru vitrina unui magazin, care promova produsele Levi’s.

Hărţile au fost folosite ca element de ghidaj pentru crearea designului final. Ideea de bază a fost ca fiecare strat de lemn să aibă dimensiuni diferite, însă conturul acestora să fie identic. Plăcile au fost tăiate cu un utilaj CNC şi apoi suprapuse.

Acelaşi concept a fost sursă de inspiraţie şi pentru câţiva arhitecţi ai firmei Office dA, care au decorat un restaurant din Boston cu elemente din lemn, conturate ca vechile hărţi, unde efectul obţinut a fost hipnotizant.

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
481 views
bookmark icon

Write a comment...