Stiri

The Box: cea mai mare imprimantă 3D din lume

• Bookmarks: 22815


În industria tiparului 3D, subiect la modă în lumea poligrafiei, se experimentează foarte mult. Se merge chiar până la extreme, de la scară nano la soluţii de dimensiuni foarte mari. În special în imprimarea 3D industrială, producătorii au nevoie de imprimante care să poată livra piese mari, precum cele pentru camioane. Cele mai multe imprimante 3D industriale pot deja să lucreze cu metale sau răşini, dar nu sunt foarte precise atunci când lucrează în sistem FDM (Fused Deposition Modelling). Dar, spre deosebire de metal, printul 3D FDM poate fi scalat pentru a obţine piese mari. Asta face startup-ul suedez BLB Industries cu imprimanta lor 3D The Box, cel mai mare utilaj de acest tip din lume.

Dimensiunile maşinii sunt impresionante: 1500x1100x1500. Iar imprimanta poate executa o gamă impresionantă de lucrări, de la o simplă minge de golf la piese întregi de mobilier. Instrumentul poate prelucra până la șase kilograme de material plastic pe oră. De asemenea, maşina nu doar că lucrează foarte repede, dar poate procesa o gamă foarte variată de granule, de exemplu, carbon sau materiale plastice bazate pe masă lemnoasă. Acest lucru deschide o gamă largă de oportunităţi pentru tiparul industrial pe viitor. The box foloseşte capete de print multiple şi un pat cu vacuum fierbinte, cu şase compartimente diferite. Un avantaj al zonelor diferite este faptul că se pot imprima în acelaşi timp un obiect mai mare şi un obiect mai mic. Acest lucru oferă o mare flexibilitate imprimantei. Se construiesc module diferite, ceea ce le dă o mare varietate de opţiuni celor ce o folosesc.

Ideea celei mai mari imprimante 3D a venit din partea grupului de studenţi suedezi din jurul lui Jacob Lundin şi Cim Berghdal de la colegiul Varnamo. Aceştia au lucrat la un prototip care s-a transformat într-o viziune: aceea de a dezvolta cea mai mare imprimantă 3D din lume. Apoi, aceştia au fondat BLB Industries şi au început colaborarea cu inginerul mecanic Thomas Burman. Echipa a primit un sprijin important şi din partea Herber Engineering Facilty. Acolo au putut lucra cu personalul şi utilajele, având parte de o experienţă importantă. The Box va costa în jur de 500.000 USD, dar deocamdată nu este disponibilă comercial.

Similar Posts:

22 recommended
comments icon0 comments
0 notes
815 views
bookmark icon

Write a comment...