Stiri

Timbre poștale magice realizate prin imprimare lenticulară

• Bookmarks: 24674


Emisiunea de timbre poștale a fost tipărită cu o mașină flexo UV.

Timbrele au valoarea de 50 de cenți. Fiecare din cele trei timbre identice care compun blocul – coliță prezintă un efect care imită un număr tradițional de iluzionism: mișcând colița pe o anumită direcție, se poate vedea un iepure alb, care iese dintr-o pălărie neagră.
Serviciul poștal american a utilizat tehnologia imprimării lenticulare pentru a crea impresia de mișcare și de profunzime a iepurelui scos din joben. Imprimarea imaginii cu dimensiune de 3,7 x 5,1 inci (7,6 x 12,7 cm) a fost realizată de Banknote Corporation of America, o tipografie americană specializată în fabricarea de hârtie și alte suporturi înalt securizate destinate imprimării, notează publicația specializată Graphiline. S-a folosit o mașină de tipărit flexo UV, de tipul MPS EF 430, în zece culori, fabricată de MPS Systems North America (companie care a produs și prima presă flexo UV destinată tipăririi timbrelor).
Lansată într-un tiraj limitat, în prima săptămână a lunii august, emisiunea filatelică nu mai este disponibilă la vânzare.

Similar Posts:

24 recommended
comments icon0 comments
0 notes
674 views
bookmark icon

Write a comment...