Default

Time4Print – tipografie prietenoasă cu mediul: tipar fără deșeuri, consum redus de energie și consumabile reciclabile

• Bookmarks: 161248


Echipamente performante de imprimare și de finisare, achiziționate prin intermediul unui proiect finanțat prin fonduri norvegiene

Înființată în anul 2010, tipografia Time4Print s-a impus pe piața de tipar prin calitatea și varietatea serviciilor oferite.

De-a lungul timpului, tipografia s-a dezvoltat continuu lărgindu-și portofoliul de clienți, dar și serviciile oferite, prin investiții numeroase în tehnologie de ultimă oră.

În prezent, tipografia se poziționează ca un furnizor complet de servicii tipografice oferind clienților un portofoliu complet de produse tipărite precum: materiale publicitare, papetărie personalizată, etichete și ambalaje, POSM-uri și albume foto. Gama de produse este completată de servicii de finisare și înnobilare.

În aprilie, tipografia a încheiat cu succes implementarea proiectului „Time for greener printing”, proiect cofinanțat prin fonduri acordate de Guvernul Norvegiei, prin intermediul programului de finanțare Innovation Norway.

„Prin intermediul acestui proiect, tipografia a achiziționat un echipament nou de tipar digital HP Indigo 7800, precum și o serie de echipamente de finisare, dar și software ERP pentru gestionarea eficientă a procesului de producție. Obiectivul principal îl constituie reducerea consumului de energie și a deșeurilor rezultate în procesul de producție prin achiziționarea de echipamente cu un consum redus de energie și eficientizarea activității”, a declarat directorul general al companiei Time4Print, Ana-Maria Iancu, în cadrul interviului acordat revistei Print Magazin.

 

 

 

 

De ce ați ales să vă orientați activitățile către tiparul digital?

 

Pentru că este mult mai curat, mai ușor, fiabil și, nu în ultimul rând, pentru că acesta e viitorul. Am ales tiparul digital din mai multe motive. Ca prim aspect, ne interesa ca impactul activităților noastre asupra mediului înconjurător să fie cât mai mic, fie că discutăm despre consumul de energie electrică, fie că vorbim despre deșeurile rezultate în procesul de producție. Echipamentul în care am investit acum doi ani, când am accesat fonduri prin intermediul programului „Innovation Norway”, ne asigură un consum redus de energie, rezultată dintr-o productivitate mare a utilajului. De asemenea, în procesul de tipar nu rezultă deșeuri, așa cum se întâmplă în procesul de tipar convențional. Toate consumabilele folosite se pot recicla.

Avantajul este că apelând la noi, clienții tipăresc ce au nevoie, când au nevoie și, mai ales, în cantitățile de care au nevoie. În acest fel eliminăm unele costuri implicate de depozitarea și manipularea materialelor tipărite, eliminarea sau reducerea riscului ca materialele tipărite să nu mai fie de actualitate etc. Toate acestea se traduc prin economii în rândul bugetelor clienților noștri, coroborat cu un impact minim asupra mediului înconjurător.

Un alt motiv pentru care am ales să tipărim digital este că acesta este viitorul. În momentul de față, companiile comunică personalizat cu clienții. Indiferent că vorbim de ambalaj, etichete sau campanie de marketing direct, pentru a obține feedback-ul dorit, companiile trebuie să se adreseze nevoilor fiecărui client în parte, într-o manieră personalizată. Aceasta se poate realiza tipărind digital.

 

 

 

Câți angajați sunt în echipa Time4Print?

 

În momentul de față, echipa Time4Print este formată din nouă persoane. Credem și investim constant în pregătirea oamenilor. Sunt de părere că formarea profesională este importantă deoarece poate să aducă beneficii atât angajatului, cât și angajatorului, cu impact direct asupra rezultatelor tipografiei.

 

 

Cum funcționează relația cu clienții, în cadrul companiei?

 

Time4Print a fost înființată din dorința de a le oferi partenerilor săi acces la cele mai noi tehnologii și o gamă completă de produse. Apelând la serviciile noastre, clienții beneficiază de sprijin și consultanță în vederea alegerii variantei optime de produs. Decizia finală cu privire la materialele ce urmează a fi utilizate, precum și tehnologiile optime pentru realizarea produselor dorite este luată împreună cu clienții, pentru a asigura realizarea unui produs care își va atinge scopul. Aceasta înseamnă „client service”, în cadrul Time4Print. O comunicare eficientă și continuă cu toți clienții.

 

 

Ce gamă de lucrări se pot realiza în cadrul tipografiei Time4Print?

 

În momentul de față putem realiza o gamă completă de produse, pornind de la cele mai simple, precum tipar și tăiere, până la cele mai complexe și care implică înnobilări și cașerări.

 

 

 

Care este componența portofoliului de clienți ai companiei?

 

Din punct de vedere a mixului de clienți, în momentul de față, o pondere majoritară o ocupă agențiile. Desigur că avem în portofoliu și clienți finali. Din punctul nostru de vedere, colaborarea directă între tipografie și clientul final este vitală, aducând o serie de avantaje: noi, în calitate de specialiști, îi prezentăm variantele de realizare a lucrării respective, precum și opinia noastră, iar clientul alege varianta optimă, în funcție de buget și obiectivele urmărite. În felul acesta se asigură un randament crescut al investiției.

Investiție în echipament digital performant: HP Indigo 7800

 

 

Calitatea dovedită a tiparului și realizarea unor efecte speciale (efect emboss, efect lac emboss, watermark) direct din echipament, fără tehnologii suplimentare, au fost caracteristici determinante în achiziția mașinii de tipărit HP Indigo 7800, după cum ne-a declarat directorul general al companiei Time4Print, Ana-Maria Iancu.

„La momentul în care am luat în considerare investiția într-un nou echipament de tipar digital, am făcut o analiză atentă a opțiunilor din piață. Alegerea pe care am făcut-o, investiția într-un echipament de tipar digital HP Indigo 7800, ne asigură o poziție favorabilă pe piața de tipar din București și din țară. Pe lângă calitatea dovedită a tiparului, putem realiza o serie de efecte speciale direct din echipament, fără a fi nevoie să utilizăm tehnologii suplimentare consumatoare de energie și generatoare de deșeuri plus costuri. Printre efectele speciale pe care le putem realiza, direct din echipament, se numără: efectul de lac selectiv și efectul de lac selectiv în relief, ce oferă efecte vizuale și tactile deosebite. Un alt efect special care se poate realiza direct din echipament este efectul de emboss.

Toate acestea aduc un plus de valoare materialelor realizate pentru clienții noștri. Imaginați-vă ce înseamnă să poți realiza un efect de lac selectiv sau efect de lac selectiv în relief diferit pe fiecare coală tipărită. Practic, fiecare material este diferit și poate fi adaptat comunicării personalizate cu clientul căruia îi este destinat. Pentru partenerii noștri aceasta se traduce și prin creșterea profitabilității”, a mai adăugat Ana-Maria Iancu.

Similar Posts:

16 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1248 views
bookmark icon

Write a comment...