Stiri

Un nou workflow pentru livrarea reclamelor de presă dezvoltat de ppi Media

• Bookmarks: 15450


Rhein Main Publishing Group (VRM), unul dintre cele mai importante grupuri editoriale germane, a făcut un important pas pe calea producției ziarelor prin instalarea unui nou workflow pentru livrarea reclamelor de presă și a unui portal web pentru încărcarea machetelor. Aplicațiile software folosite – AdMan și WebLink CI – au fost dezvoltate de către ppi Media, o companie subsidiară a manroland.

Noul workflow utilizat pentru livrarea machetelor de presă a stabilit noi standarde la VRM – se spune în comunicatul manroland. AdMan, sistemul pentru producția reclamelor de presă conceput de ppi Media, a fost supus unor îmbunătățiri care să-i permită adaptarea la noul workflow. Astfel, AdMan monitorizează non-stop diferitele canale de intrare a datelor – în particular căsuțele de e-mail -, mesajele primite fiind procesate în mod automat. Programul alocă informațiile precum expeditorul, subiectul, textul sau documentele atașate mesajului fie direct unei comenzi de reclamă, fie prin crearea unui „job” pe care editorul îl poate atribui cu ușurință respectivei comenzi de reclamă prin metoda „drag & drop”. Procesul devine și mai ușor prin intermediul portalului web, se mai spune în comunicatul manroland.

Cu ajutorul WebLink CI, clienții pot încărca integral sau parțial fișierele destinate spațiului de reclamă pe care l-au rezervat. După verificarea fișierelor de către AdMan, modulul WebLink CI afișează în portal valorile actualizate ale „job”-ului împreună cu o previzualizare a documentului de producție, astfel încât clientul poate cunoaște în timp real statutul comenzii sale.

Optimizarea procesului cu „jobreport”

De asemenea, în afară de workflow-ul pentru reclamele de presă, întregul flux de producție al ziarului urmează a fi îmbunătățit.

Grupul editorial VRM le-a comandat celor de la ppi Media să instaleze și modulul de tip „jobreport”, un sistem de raportare și analiză. Când producția s-a încheiat, sistemul colectează datele operative de la modulele de publishing PlanPag (planning pentru producție), AdPag (paginare pentru anunțuri clasificate), ProPag (montajul paginilor) și printnet OM (output management) pentru a arhiva pe termen lung informațiile într-o bază de date. Interogarea sistemului pentru a colecta date de producție cu termen lung, mediu sau scurt de valabilitate, ca și pe cele care privesc utilizarea sistemelor, poate fi efectuată prin intermediul unui proces standard sau al unuia personalizat. De exemplu, rapoartele generate automat pot fi vizualizate ca diagrame sau tabele în aplicația SAP BusinessObjects.

Montajul PDF-urilor

În cazul în care o comandă a fost plasată pentru a fi integrată unui workflow PDF „end-to-end”, asamblarea paginii se bazează pe descrierea XML a documentului și pe fișierele de intrare în format PDF și EPS corespondente. După cum declară ppi Media, prin intermediul acestei aplicații software, orice combinație de elemente EPS sau PDF de pe o pagină poate fi asamblată într-o formă de tipar PDF.

(Sursă: Manroland)

Similar Posts:

15 recommended
comments icon0 comments
0 notes
450 views
bookmark icon

Write a comment...