Analiza

Unicart își extinde capacitatea de producție cu echipamente premium furnizate de Primatehnic

• Bookmarks: 27864


O colaborare ce durează de mai bine de trei ani continuă să fie fructuos între cele două companii. Reprezentanţii lor, Daniel Moise şi George Bulearcă, ne-au anunţat cu ocazia târgului încheierea unei înţelegeri ce cuprinde tranzacţionarea a nu mai puţin de trei echipamente de finisare marca Horizon şi Scheider Senator.

Focus pe viteză
Reprezentantul Primatehnic ne-a declarat că în cadrul proiectului implementat împreună cu clientul, compania sa a implementat în fluxul de producţie al Unicart ca ultimă noutate o maşină de broşat cu patru bacuri care va permite livrarea rapidă a comenzilor indiferent de tiraj.

“Pe lângă această maşină de broşat, domnul George Bulearcă, ştiind că suntem distribuitori exclusivi Scheinder Senator în România, a decis să achiziţioneze o nouă ghilotină pe care o avem expusă aici şi pe care o vom implementa în fluxul de producţie al companiei dumnealui. În afară de asta, clientul nostru a hotărât să aleagă şi un trimmer care să îi crească gradul de automatizare al producţiei de carte. A ales un echipament tot marca Horizon, un echipament automat care îşi face treaba foarte bine şi îndeplineşte toate nevoile pe care le are în materie de finisare de carte la cel mai înalt nivel”, ne-a declarat Daniel Moise.

Automatizarea, un criteriu foarte important
Maşinile au toate un grad de automatizare foarte ridicat, specific maşinilor japoneze, care creşte viteza şi reduce volumul de muncă manuală şi costurile cu operatorii. Efectiv, un singur operator poate lucra pe două maşini odată, graţie modului de utilizare foarte simplu şi al interfeţelor foarte intuitive. “Asta nu te mai obligă să ai operatori foarte calificaţi, cu vechime foarte mare, ci trebuie să ai oameni care să înţeleagă principiile de funcţionare şi ce trebuie să rezulte dintr-un anumit job. Domnul George chiar ne-a demonstrat cum oameni nepregătiţi pentru anumite echipamente ştiau să facă anumite joburi pe, să spunem, o maşină de fălţuit sau de ştanţat”, ne-a mai spus reprezentantul Primatehnic.

Fiabilitate, calitate şi costuri optimizate
“Maşinile Horizon sunt foarte fiabile, au un preţ foarte accesibil şi dau o calitate a produsului foarte bună. Cu ele vom finisa la un preţ foarte bun, datorită fiabilităţii utilajului. La partea de broşare, noi am luat deja al doilea broşator, am văzut că este foarte bun, de ultimă generaţie”, a menţionat directorul Unicart.

“Aceste maşini reduc costurile, dau o calitate foarte bună produsului şi nu sunt nici foarte scumpe faţă de restul ofertelor de pe piaţă. Iar produsul finit este foarte căutat, are un aspect demn de pieţele internaţionale.”

Acesta este un adevărat adept al tot ceea ce este nou în materie de tehnică şi încearcă mereu să automatizeze tot mai mult, în opinia partenerilor săi de la Primatehnic. Felul în care a dezvoltat latura de finisare a fost făcut tocmai în ideea de a scăpa de bătăile de cap cu personalul, de angajarea a câţiva oameni pentru fiecare nou utilaj şi de a-şi automatiza cât mai mult procesul de producţie. Domnul Moise îşi caracterizează clientul în felul următor: “Întotdeauna a fost deschis către orice inovaţie pe care o aduce brandul Horizon, pentru că a fost mereu mulţumit de colaborarea cu Primatehnic nu numai pe partea de livrare de echipamente, dar şi pe partea de service, parte pe care am lucrat împreună tot cam de când am început colaborarea, întreţinem echipamentele şi avem grijă ca totul să funcţioneze perfect şi ca niciun echipament să nu stea sau să aibă probleme cu zilele, cum se mai întâmplă prin piaţă. Dar dânsul a fost în primul rând mereu deschis către cât mai multă automatizare. Iar Horizon inovează de la an la an şi încearcă să îi atomatizeze echipamentele tot mai mult şi tot mai mult. Tocmai de aceea domnul Bulearcă a ales să achiziţioneze un echipament lansat la Drupa, cu un grad de automatizare foarte ridicat.”

Ergonomia contează
“Aceste maşini mai au un avantaj: sunt foarte compacte. Nu ai nevoie de foarte mult spaţiu ca să îţi instalezi o nouă maşină de broşat. Acum, depinde de fiecare cum îşi gândeşte şi cum îşi organizează fluxul de producţie. Noi am preluat acest model de afară, să fie compacte, un operator să poată lucra la două maşini, de exemplu.”, a completat reprezentantul Unicart. “Aceste maşini reduc costurile, dau o calitate foarte bună produsului şi nu sunt nici foarte scumpe faţă de restul ofertelor de pe piaţă. Iar produsul finit este foarte căutat, are un aspect demn de pieţele internaţionale”, a mai declarat acesta pentru Print & Sign Daily News.

Similar Posts:

27 recommended
comments icon0 comments
0 notes
864 views
bookmark icon

Write a comment...