Stiri

Vervă creativă la Mimaki prin noua familie inkjet JV400

• Bookmarks: 14505


Producătorul Mimaki Engineering a anunțat lansarea a două noi echipamente: unul acordat tehnologiei latex, altul țintind standarde la superlativ în imprimarea solvent și UV. Conform reprezentanților producătorului japonez, nou lansata linie JV400 vine cu viteze mărite de imprimare care nu compromit calitatea printului. JV400-130/160LX este un echipament ce folosește tehnologia latex, imprimând cu cerneală din aceeași familie, cu o compoziție chimică ce respectă mediul înconjurător. JV400-130/160SUV atacă zona inkjet, fiind o gamă care reunește flexibilitatea imprimării cu solvent cu rezistența cernelurilor UV. Disponibile începând cu primăvara acestui an, cele două echipamente dau rezultate maxime folosite împreună cu softul RIP creat de Mimaki, respectiv RasterLink6, care permite depunerea a trei straturi de cerneală dintr-o singură trecere, atât pentru alb cât și pentru tonuri colorate.

JV400-130/160LX

JV400-130/160LX lucrează cu șase culori plus alb, fiind primul echipament latex care imprimă cu cerneală albă. Aceasta răspunde eficient condițiilor specifice ale unei game foarte largi de suporturi. Poate aborda aplicații din material plastic transparent, sticlă sau folii de protecție. JV400-130/160LX are integrat sistemul patentat de Mimaki- MCT (Mimaki Circulation Technology. Acesta facilitează circulația optimă a cernelii, prevenind sedimentarea pigmentului și asigurând astfel o dispersie omogenă pe suprafața suportului imprimat. Cernelurile latex create de Mimaki beneficiază de un grad rapid de uscare. Procesul de uscare este susținut de cele trei capete de încălzire integrate în echipament și de sistemul de ventilare. Temperatura pe care o atinge aerul cald ajunge până în 60 grade C, aspect ce recomandă echipamentul pentru abordarea unor suporturi ceva mai pretențioase, prin sensibilitatea lor la temperaturi înalte. Calitatea imprimării este asigurată de dimensiunea suprafeței punctului de imprimare, care este de 4 picolitri, dar și din posibilitatea selectării mai multor opțiuni ale dimensiunilor punctului de imprimare, pentru a se elimina efectul de granulație și gradientele nedorite de culoare. Echipamentul imprimă la o viteză de 18mp/oră și dispune de recipiente de cerneală de 600ml, realizate din materiale ecologice.

JV400-130/160SUV

JV400-130/160SUV imprimă în patru culori (CMYK) la o viteză de 18 mp/oră. De-a lungul procesului de imprimare, compușii din solvent sunt absorbiți și fixați rapid de suportul folosit, uscat apoi prin sistemul UV integrat. Rezultatul imprimării are un aspect strălucitor și catifelat, într-un spectru de culoare viu. Suportul imprimat iese din echipament complet uscat, rezistența fiindu-i garantată, după spusele reprezentanților companiei, împotriva celor mai agresivi factorilor de mediu. ]]>

Similar Posts:

14 recommended
comments icon0 comments
0 notes
505 views
bookmark icon

Write a comment...