Default

Au fost decise premiile iF 2011 pentru design de ambalaje

• Bookmarks: 10371


Deja stabiliți de către juriul format din experți internaționali, autorii ambalajelor cu cel mai inteligent design vor fi premiați în prima zi a expoziției internaționale Interpack 2011 organizată la Messe Duesseldorf între 12 – 18 mai. Juriul a examinat și evaluat 203 lucrări trimise de 114 participanți din 24 de țări, recompensând cu premii iF pentru design de ambalaje 59 de lucrări, din care 5 vor fi onorate cu aur.


„Să vedem atât de multe abordări tehnice noi, a fost deosebit de interesant,” spun experții, adăugând că: „A existat o gamă impresionantă de intrări din numeroase segmente ale designului de ambalaje. Examinarea designului lucrărilor din Asia, care sunt foarte distincte din punct de vedere cultural – diferit, desigur, de cele europene -, a fost la fel de interesant.” Larga participarea internațională le-a furnizat juraților o bună imagine de ansamblu asupra tendințelor care se manifestă în prezent în designul de ambalaje mondial, variind de la materiale la tehnologii.

Fabricanții, dezvoltatorii și designerii de ambalaje, grafică de ambalaje, materiale pentru ambalaje și mașini pentru ambalaje au fost eligibili să-și trimită produsele să participe în cele șase categorii ale ediției din 2011 a Premiilor iF pentru ambalaje: 1. Sales packaging; 2. Display + transport packaging; 3. Packaging graphics; 4. Packaging materials; 5. Packaging machines/equipment și 6. Packaging concepts.

În aprecierea calității generale a designului, juriul IF a ținut cont de următoarele aspecte particulare cum ar fi: finisarea, gradul de inovare, alegerea materialului folosit, impactul asupra mediului, funcționalitatea, ergonomia, vizualizarea preconizată a utilizării finale, siguranța în utilizare, valoarea de brand/branding, simbolismul și independența, aspectele legate de producție și logistică și universalitatea designului.

Vizitatorii târgului internațional Interpack de la Düsseldorf vor putea admira între 12 – 18 mai 2011 toate cele 59 lucrări premiate cu diferite distincții la premiile iF 2011 pentru design de ambalaje.

International Forum Design GmH (iF) este o organizație gremană care oferă servicii asociate domeniului designului lansată în 2001 ca ramură operativă a firmei de promovare a designului iF Industrie Forum Design Hannover e.V, o companie fondată în anul 1953 de Deutsche Messe AG ca „Sonderschau formgerechter Industrieerzeugnisse” împreună cu „Grupul de Lucru pentru design industrial din cadrul Federației Industriilor Germane” (BDI) și alte societăți de design.

În prezent, iF organizează patru competiții de amploare cu largă notorietate internațională, și anume: Premiile iF pentru design de produs, Premiile iF pentru design de comunicare, Premiile iF pentru materiale și Premiile iF pentru design de ambalaje. De asemenea, International Forum Design organizează și premiile iF pentru concept acordate studenților.

Trebuie amintit, de asemenea, că pe 18 martie 2011, International Forum Design (iF) a acordat în cadrul ceremoniei de premiere organizate în cadrul BMW World Munich premiile iF pentru designul din sfera comunicării. Competiția „iF communication design award 2011” a beneficiat de contribuția a 861 de lucrări trimise din 27 de țări, juriul selectând 231 de lucrări pentru a fi onorate cu diferite distincții, 30 dintre acestea fiind recompensate cu aur. Mai multe detalii despre aceste premii puteți obține accesând expoziția online a siteului iF.

(Sursă: Messe Düsseldorf și International Forum Design GmH)

Similar Posts:

10 recommended
comments icon0 comments
0 notes
371 views
bookmark icon

Write a comment...