Analiza

Cele mai frumoase semne, premiate de Mactac

• Bookmarks: 25566


Sesiunea europeană a concursului internațional ”MACtac Innovative Awards” a avut loc în martie, la Bruxelles. Juriul, alcătuit din editori de top din cadrul revistelor de sign making și din experți în publicitate, decorațiuni și design grafic, a acordat premii atât pentru proiecte la nivel european, cât și pentru cele regionale.

În cadrul concursului MACtac s-au putut înscrie toți cei care activează în domeniile graphic design, serigrafie, print digital, advertising, consultanță în arhitectură și design de interior. Lucrările au trebuit să fie realizate în ultimii 3 ani utilizându-se tehnici CAD, de imprimare offset, digitală sau serigrafică și produse MACtac. Dintre miile de lucrări trimise până la sfârșitul lunii ianuarie, au fost alese numai 200 de finaliste, care au trecut prin procesul de jurizare.

Premiile internaționale MACtac au fost înființate cu scopul de a recompensa excelența din domeniul comunicării vizuale, pentru a ajuta industria să crească și pentru a oferi noi idei celor din domeniu.

Câștigătorii au fost premiați pe categorii, juriul luând în considerare originalitatea, complexitatea tehnicilor utilizate, creativitatea și dimensiunea proiectului.

Premiul pentru inovație și originalitate a fost acordat companiei The Keyboard Group, din Marea Britanie. Proiectul a constat în decorarea vitrinei magazinului Harrods, pentru care s-au folosit 6 straturi diferite de autocolant, imagini imprimate și LED-uri. Vitrina redă imaginea circulației sângelui prin corp.

Premiul pentru cea mai dificilă aplicație, din punct de vedere tehnic, a fost acordat companiei Abiway, din Franța, pentru decorarea Catedralei Rieux-Volvestre. Compania a avut nevoie de autorizația municipalității pentru a aplica o serie de imagini pe fațada catedralei, cu ocazia festivalului de vară.

Premiul pentru cel mai bun proiect de design interior a ajuns la compania Ines Hock, din Germania. Proiectul a constat în aplicarea unor forme multicolore pentru a marca distanța dintre ferestrele exterioare ale unei cantine militare.

Premiul pentru cel mai impresionant proiect le-a revenit celor de la Icon Display Ltd, din Marea Britanie, pentru campania de promovare a unei companii de asigurări. Clienții au fost îndemnați să trimită poze personale, care mai apoi au fost proiectate pe fațadele unor clădiri importante.

De asemenea, a fost acordat și un premiu special, din partea MACtac, companiei Judy Foote Designs, din Marea Britanie, pentru decorarea recepției Spitalului Prince Charles cu motive inspirate din istoria Țării Galilor.

Concursul a inclus și premierea unor proiecte pe regiuni ale Europei: Benelux, Țările Est-Europene, Franța, Țările germanice, Italia-Turcia-Grecia-Cipru, Scandinavia, Peninsula Iberică și Marea Britanie-Irlanda.

Similar Posts:

25 recommended
comments icon0 comments
0 notes
566 views
bookmark icon

Write a comment...