Default

Dezvoltatorii de software se întrec în lansări de soluţii mobile de printare

• Bookmarks: 17467


La expoziţia şi conferinţa „On Demand/ITEX”, desfășurată la Washington D.C. în perioada 22-24 martie 2011, Intel şi Global Graphics au prezentat propria soluție mobilă de printare utilizabilă pentru aproape orice imprimantă de birou. La același eveniment, Konica Minolta Business Technologies și-a lansat aplicația „PageScope Mobile”, un program gratuit de printare directă, special conceput pentru dispozitivele mobile iPhone, iPad și iPod Touch, care permite conectarea la bizhub-urile multifuncționale MFP (acronim pentru „Multi-functional Peripherals”) produse de Konica Minolta.

Intel şi Global Graphics conectează mobilul la orice imprimantă

Soluţia de tip „peer-to-peer” dezvoltată de Intel şi Global Graphics permite imprimarea direct de pe dispozitivele mobile, fără nevoia de a instala drivere suplimentare, a unui spectru larg de documente native MS Office, a fişierelor de tip PDF, XPS, PostScript, PCL sau a imaginilor în format TIFF sau JPEG. Transmiterea fişierelor către imprimante se face prin intermediul conexiunilor Bluetooth sau WiFi. Informaţia transmisă de pe dispozitivele mobile este receptată de un modul special dezvoltat de Intel şi Global Graphics, bazat pe procesorul Intel Atom şi RIP-ul Harlequin a lui Global Graphics, care este încorporat în imprimantă, sistem care interpretează informaţia receptată și o procesează la parametrii solicitaţi de sistemul imprimantei. Soluţia poate fi instalată de producătorii de imprimante pe orice linie nouă de produse sau, în cazul modelelor deja existente pe piaţă, poate fi folosit un modul extern.

Conform declaraţiilor lui Brendan Peters, Print Imaging Segment Manager la Intel Corporation, securitatea datelor printate prin intermediul acestei soluţii este foarte ridicată, iar calitatea rezultatelor este superioară aplicaţiilor AirPrint de la Apple şi celei ePrint dezvoltată de HP.

Aşa cum se specifică pe siteul Global Graphics, soluţia mobilă de printare dezvoltată în parteneriat cu Intel se evidenţiază prin: uşurința folosirii, implementarea cu costuri reduse în noile imprimante, valoarea adăugată generată echipamentelor de printare, creșterea numărului de pagini imprimante, asigurarea calităţii imprimării prin folosirea RIP-ului capabil să proceseze fişiere native pe printer, timpul foarte scurt de procesare, stimularea vânzărilor pentru echipamentele de printare etc.

Konica Minolta ține pasul cu dispozitivele mobile Apple

Soluția „PageScope Mobile” este o aplicaţie care conectează bizhub-urile MFP fabricate de Konica Minolta cu dispozitivele iPhone, iPad şi iPod Touch, permiţând accesarea, citirea şi printarea documentelor şi imaginilor dar şi descărcarea unor documente scanate pe bizhub-uri. Aplicația poate fi descărcată gratuit de pe siteul App Store începând din 22 martie 2011.

Funcţiile principale ale aplicaţiei „PageScope Mobile” permit imprimarea mesajelor email şi a documentelor atașate acestora direct pe bizhub; compatibilitatea cu formatele PDF, TIFF, JPEG sau XPS; receptarea pe dispozivele mobile Apple a documentelor scanate pe bizhub-uri; transmiterea și salvarea în memoria bizbub-urilor a albumelor de imaginilor capturate cu camera video a iPhone-ului.

Așa cum informează Konica Minolta, lista modelor de bizhub-uri multifuncționale compatibile cu aplicația „PageScope Mobile” este următoarea: bizhub C652/ C652DS/ C552/ C552DS/ C452/ C360/ C280/ C220, bizhub 652/ 602/ 552/ 502/ 423/ 363/ 283/ 223. Din punctul de vedere al dispozitivelor mobile Apple, lista modelelor/sistemelor iOS este: iPad (iOS 3.2/4.2), iPhone 3GS/iPhone4 (iOS 4.1/4.2) și iPod Touch din a IV-a generație (iOS 4.1/4.2).

Cele două soluții prezentate de Intel/Global Graphics, respectiv de Konica Minolta, constituie o evoluție certă în dezvoltarea aplicațiilor de printare special concepute pentru dispozitivele mobile, aria lor de utilitate având un spectru uriaș.

(Sursă: Global Graphics și Konica Minolta)

Similar Posts:

17 recommended
comments icon0 comments
0 notes
467 views
bookmark icon

Write a comment...