Stiri

Ediția din 2021 a Drupa a fost anulată

• Bookmarks: 801122


În urma unei consultări strânse cu expozanții și partenerii, ediția din 2021 a drupa, cel mai important târg mondial pentru tehnologii va fi anulat din cauza impactului pandemiei de coronavirus. Următorul eveniment va avea loc așa cum este programat în perioada 28 mai – 7 iunie 2024. Pentru a menține ritmul până atunci, organizatorii vor organiza un eveniment digital de patru zile intitulat „virtual.drupa”, care va avea loc în perioada 20-23 aprilie 2021. Decizia anulării ediției din 2021 vine după ce mai multe companii din domeniul imprimăprii și-au anunțat retragerea de la eveniment.

„Pandemia a provocat o mare incertitudine în rândul expozanților și vizitatorilor în ceea ce privește participarea lor la drupa 2021. Restricțiile de călătorie și constrângerile bugetare au agravat și mai mult situația din industria tipografică”, explică Erhard Wienkamp, COO la Messe Düsseldorf. „Am luat această decizie în consultare cu partenerii noștri, pe care îi susțin în totalitate. Decizia a fost precedată de un proces detaliat de luare în considerare a condițiilor actuale și a nevoilor industriei.”
Sabine Geldermann, director de proiect Print Technologies, adaugă: „Obiectivul nostru principal rămâne să sprijinim industria în orice mod putem să păstrăm contactul la nivel național și internațional, să dezvoltăm în continuare rețeaua lor și să generăm clienți potențiali. În acest scop, vom organiza un eveniment intermediar în perioada 20-23 aprilie, oferind expozanților și vizitatorilor noștri un canal de vânzare suplimentar și permițându-le să facă planuri fiabile. ”
Claus Bolza-Schünemann, președinte la König und Bauer și președinte al drupa, salută această abordare: „Un eveniment virtual este exact formatul potrivit în momentul actual”, spune el. „Participarea la drupa sub parametrii obișnuiți a reprezentat un risc prea mare pentru mulți expozanți, având în vedere cifrele în scădere ale exporturilor și cifrei de afaceri, precum și restricțiile semnificative de călătorie, care ar afecta și vizitatorii. Noul forum digital este o platformă virtuală, oferind un pilon de încredere și o oportunitate de a menține comunicații valoroase în industrie până în 2024.”

Lansată în octombrie, platforma de previzualizare drupa oferă deja o impresie despre cum va arăta ‘virtual.drupa’. Va oferi companiilor oportunitatea de a-și prezenta virtual inovațiile și inovațiile lor, precum și de a menține contactele existente și de a stabili contacte noi prin intermediul funcției de potrivire. În plus, programul conferinței celor cinci puncte fierbinți drupa va oferi stimulente cheie și va stabili agenda pentru un transfer online de cunoștințe. De exemplu, vorbitorii internaționali de pe piețele verticale vor prezenta povești de succes ale Tehnologiilor Viitoare în Cub, prezentând viitorul industriei noastre.

„Membrii noștri ne spun că târgurile comerciale pentru a-și continua afacerea sunt încă la mare căutare. Valoarea și atracția drupa rămân intacte. Decizia de a o suspenda în 2021 este în totalitate pandemică ”, subliniază dr. Markus Heering, director general al VDMA Printing and Paper Technology Association. „Pe termen lung, este important pentru noi toți să menținem drupa ca o platformă internațională în Europa, deoarece afișează diversitatea industriei noastre. 200 de ani de experiență au rădăcini în Europa și trebuie să continue. Cu toate acestea, salutăm introducerea noii platforme digitale ca soluție intermediară până în 2024.”

Industria tipografică continuă să susțină pe deplin principalul său târg mondial, a cărui acoperire internațională rămâne neîntreruptă. Fiind o platformă care solicită comparații deschise și competitive pe piață, este o forță motrice pentru inovație, beneficiind în egală măsură expozanților și vizitatorilor. Prin contact direct, oamenii pot experimenta și compara tendințele și inovațiile tehnologice și pot descoperi noi sinergii. Replicarea impulsului său, puterea de vânzare și atmosfera unică, precum și capacitatea de a face schimb de idei cu colegii din industrie și de a întreține relații, au anumite limite atunci când sunt realizate într-un format online. Organizatorii își propun să satisfacă această cerere cu „virtual.drupa”, precum și cu „Convenția tipărită și digitală” anuală din Düsseldorf, care a fost dezvoltată în cooperare cu Fachverband Medienproduktion e.V. (fmp), până când drupa revine ca eveniment live în 2024 cu parametri noi, valoroși și propuneri hibride.
„Decizia de astăzi de a anula drupa 2021 și de a o prezenta într-un format diferit a fost una specifică evenimentului și industriei”, conchide Wienkamp. „Messe Düsseldorf rămâne în strâns contact cu autoritățile și partenerii săi pentru toate celelalte evenimente și vom evalua circumstanțele în timp util pentru a lua decizia responsabilă.”

Similar Posts:

80 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1122 views
bookmark icon

Write a comment...