Chiar dacă primăvara și vara sunt anotimpurile în care se demarează campanii, se alocă bugete și se achiziționează cele mai multe echipamente destinate elementelor gonflabile, acestea sunt utilizate de-a lungul întregului an. Judecând după cifra de afaceri, piața elementelor gonflabile este în continuă creștere din 2009.
„2010 a fost peste 2009, iar vânzările din 2011 sunt cu 40% mai mari decât anul trecut” – Vlad Iosif, director general Aztec Inflatables
Materialele gonflabile nu sunt soluții des întâlnite în campaniile publicitare de la noi. Dar, așa cum au demonstrat ultimele aplicații interesante și neobișnuite (labirintul Peroni, semnele din campania Muzeului Grigore Antipa, soluțiile Grolsch etc.), clienții își doresc o promovare mai creativă și deosebită.
Vodafone nu utilizează pentru prima oară semne gonflabile în cadrul unei campanii – primul de acest fel a fost destinat promovării campaniei Maximia. Acum, pentru „Vodafone abonamente”, a fost amplasat la intrarea în parcul Herăstrău, din București, un semn gonflabil de aproximativ 8 metri înălțime. Componența lui specială o constituie modemul-stick aflat în interiorul său, care poate fi văzut prin suprafața transparentă.
Astfel de elemente gonflabile care promovează campania Vodafone au mai fost amplasate și în Pitești, Brașov și pe litoral. „Produsele au fost proiectate 3D, în conformitate cu imaginea furnizată de client și produse în termenul nostru standard, de 14 zile. Bugetul de producție alocat unui singur semn se încadrează între 2.500 și 4.000 euro, cu servicii incluse”, afirmă Vlad Iosif, directorul general al Aztec Inflatables, firma care s-a ocupat de producerea semnelor gonflabile.
„Pentru realizarea acestui semn au fost alese materiale cu textura și culoarea corespunzătoare specificațiilor clientului. În componența produsului au intrat materiale textile speciale și PVC. S-au utilizat tehnologii de termosudură, decupare computerizată și coasere. Noi am identificat soluțiile tehnice, pentru a putea utiliza o singură unitate de presurizare pentru ambele elemente 3D ale produsului (interior și exterior)”, explică Vlad Iosif.
„Condițiile pieței actuale au demonstrat că pot rezista doar companiile care se specializează pe un anumit domeniu, chiar dacă este unul atât de vast, precum cel acoperit de noi” – Vlad Iosif
Pe piața din România nu există multe companii care au în portofoliu realizarea de materiale publicitare gonflabile. În schimb, au apărut câteva care și-au adăugat și titulatura de furnizor de echipamente gonflabile. „Pentru cea mai mare parte dintre ei, furnizor este, de fapt, o mascare a termenului de importator, care nu are în spate gama de servicii necesare service-ului echipamentelor și întreținerii lor, iar ceilalți sunt încă la început de drum”, declară directorul Aztec.
Cele mai noi elemente din domeniul gonflabilelor sunt promoţionalele ermetice de dimensiuni medii, termosudura cu contact, materialele translucente, replică la sticla colorată, print-ul pentru elementele embosate ale ambalajelor din sticlă și iluminarea cu neon flexibil.
Firma Aztec Inflatables este furnizor complet de echipamente și servicii conexe, pentru toată gama de produse gonflabile: replici de produs, echipamente de divertisment certificate conform normelor europene de securitate, structuri gonflabile, corturi, produse ermetice termosudate și promoționale cu heliu.
Similar Posts:
- Verla vrea să contribuie la stoparea fenomenului de degradare a calității materialelor de pe piaţa de print
- Gonflabilele, alternativa la structurile de metal sau lemn
- Microsoft Office, acum și prin Vodafone
- Industria publicitară, o nouă piaţă pentru Macro
- Mons Medius își etalează portofoliul de produse
0 thoughts on “Elementele gonflabile…la înălțime”