Eveniment

Fespa Digital 2009, o ediţie educaţională

• Bookmarks: 18440


Între 12 şi 14 mai va avea loc la Amsterdam FESPA Digital 2009, cel mai important târg european din industria serigrafiei şi tiparului digital de mari dimensiuni. Organizatorii au anunţat că ediţia din acest an va oferi vizitatorilor un program informaţional şi de instruire fără precedent, cu oportunităţi de învăţare la fiecare oră din cele trei zile de expoziţie, pentru a-i inspira şi ajuta pe imprimatori să obţină performanţă, chiar şi în condiţii economice precare. Programul include 18 seminarii gratuite, susţinute de autorităţi din domeniul industriei printului, cu teme precum „Afacere câştigătoare în plină criză a creditelor” sau cele susţinute de companii printre care se numără Durst, EFI, Epson, ESKO Graphics, Mutoh şi Robert Horne Group, ce vor include tematici referitoare la maximizarea profitului prin inkjet, tehnologii de print interweaving, aspecte practice ale operării inkjet-urilor UV sau diferenţa dintre digital şi tradiţional. În cadrul Fespa Digital va a avea loc şi a doua conferinţă Digital Textile, dedicată imprimării pe textile şi intitulată „Ridică-te deasupra recesiunii globale”.

Pentru Fespa Digital, HP a decis să furnizeze cel mai vast portofoliu al tehnologiei digitale în format mare şi soluţiilor end-to-end.

Punctele de atracţie ale standului includ imprimanta HP Scitex FB7500 – vârful de productivitate în industrie, concepută să devină lider de piaţă în „revoluţia” de la analog la digital, imprimanta HP Designjet L65500 – prima din noua categorie a imprimantelor cu cerneluri HP Latex, 14 noi substraturi de format mare – incluzând cinci substraturi reciclabile, HP Scitex XP2300 – prima presă UV roll-to-roll de 3,2m concepută în mod specific pentru piaţa outdoor, HP Scitex FB6700 – o presă plană care aduce avantajele proceselor digitale pentru imprimare pe suport media rigid, HP Scitex FB950 – ce furnizează POP şi POS de calitate ridicată, imprimanta foto HP Designjet Z3200 – în 12 culori la 1118mm pentru imagini de calitate fotografică, cu un spectrofotometru X-Rite încorporat, GIS, aplicaţii comerciale şi de de tipar de probă (proof), precum şi familia de imprimante HP Designjet Z6100, imprimantele HP Scitex TJ8550 şi HP Scitex XP5300.

Xaar va prezenta Proton si Electron, două capete de imprimare binare platform-1 de ultimă generaţie, lansate pentru piaţa de imprimare inkjet de format mare. Acestea sunt compatibile pentru producţia de grafică indoor şi outdoor pe o varietate de materiale flexibile, precum hârtie, PVC, folie, mesh sau vinil. Electron este un cap de imprimare de rezoluţie mare cu 128 canale şi circuite integrate pe bază de silicon, crescând viteza de imprimare cu până la 70%. Pe de altă parte, Xaar Proton este un cap de imprimare binar de mare rezoluţie, creat pentru volume mari, cu tehnologie piezo ce imprimă cu picături de 35 pl prin duze cu laser individuale, pentru uniformitate.

La Fespa Digital, Epson îşi va prezenta tehnologia inovatoare de imprimare digitala Micro Piezo™, conceputa pentru solutii de listare de calitate destinate pietelor artei decorative, designului interior si serigrafiei. Alaturi de Epson, la standul de prezentare vor fi reprezentati cinci parteneri strategici din industrie care vor demonstra avantajele tehnologiei de listare digitala într-o serie de aplicatii specifice pietelor verticale. Blanc Canvas, Caldera, ColorGATE, EFI si Ergosoft vor produce de la echipamente serigrafice traditionale pâna la printuri de semnalizare sau lenticulare si imprimeuri pentru materialele textile. Unul din principalele echipamente prezentate de Epson la stand va fi modelul Epson Stylus Pro GS6000, o imprimanta de format mare de pâna la 64 de inci, care foloseste cerneala Epson UltraChrome™ GS pe baza de solvent ecologic, fiind o solutie fara emisii de compusi organici volatili.

EFI doreşte, de asemenea, să revoluţioneze imprimarea de mare format, aducând la Amsterdam echipamentele VUTEk GS3200 şi GS5000r.

Noua linie de printere UV de la EFI combină fără compromisuri viteza de producţie, cu versatilitatea şi calitatea. VUTEk GS3200 este un echipament hibrid de 3,2 metri cu viteza de 223 mp/oră, GS3200 oferă o calitate fotografică şi extinde aria de aplicaţii a sectorului de mare format către noi domenii. Funcţia VUTEk Dual-Resolution produce rezoluţii reale de 600 dpi şi 1000 dpi, cu picături de 24pl sau 12pl, în funcţie de necesităţi. GS3200 este ideal pentru replică de artă, fotografie de detaliu sau display-uri POP de înaltă definiţie, precum şi aplicaţii tradiţionale de 3,2 metri sub formă de bannere şi signalistică. Cel de-al doilea echipament adus de EFI va fi GS5000r, un printer de 5 metri în rolă, care combină calitatea Point of Purchase (POP) cu viteze caracteristice producţiei de billboard-uri, de până la 288 mp/oră. Acesta oferă, la rândul său, funcţia VUTEk Dual-Resolution cu rezoluţii reale de 600 dpi şi 1000 dpi şi picături de 24pl sau 12pl. Dispunând de o imprimare în 8 culori la 1000 dpi, GS5000r produce grafică ideală pentru display-uri şi aplicaţii backlit, cu detalii precise şi text vizibil de până la 4 pt., pe lângă aplicaţiile obişnuite pentru billboard şi mesh.

Konica Minolta IJ Technologies, Inc. a anunţat că va expune la Fespa Digital noul printer inkjet de mare viteză pentru textile, Nassenger VII, echipat cu un set de capete de imprimare inkjet de înaltă performanţă, dezvoltate recent, cu 512 duze de mare viteză, ce oferă o imprimare de până la 210 mp/oră, ceea ce face din noul Nassenger VII una dintre cele mai rapide maşini de imprimare inkjet pe textile din lume.

Mai multe detalii despre noutăţile ce vor fi expuse la Amsterdam în luna mai pot fi accesate pe www.fespadigital.com.

Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
440 views
bookmark icon

Write a comment...